HomeSocietatLa Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta reuneix una quarantena...

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta reuneix una quarantena de professionals del territori per abordar el suïcidi juvenil

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta va organitzar la quarta Jornada Professional a la Terra Alta que, en esta ocasió, estava dedicada a la prevenció del suïcidi juvenil i a l’adquisició de metodologies i estratègies per fer front a aquesta problemàtica.

El suïcidi s’ha convertit en la primera causa de mort no natural entre les persones joves a Catalunya, per sobre dels accidents de trànsit.

La jornada va tenir lloc al Centre Empresarial de la Terra Alta de Gandesa on una quarantena de professionals d’àmbits de la joventut, serveis socials, assistencials, educatius i de la salut del territori es van formar en estratègies de prevenció i detecció de factors de risc i van compartir experiències amb l’objectiu de trencar mites al voltant del suïcidi.

Glòria Iniesta, membre de l’Associació de Prevenció del Suïcidi i Atenció al Supervivent (APSAS) d’APSAS, va destacar que els eixos de treball de l’associació són conscienciar, prevenir i acompanyar en qualsevol procés derivat de la problemàtica del suïcidi.

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta, que forma part de les meses de Salut Jove de la Direcció General de Joventut, havia detectat una necessitat formativa en aesta temàtica que continua sent tabú a la nostra societat.

“És imprescindible que els professionals que treballem amb joves a les Terres de l’Ebre ens coneguem i teixim una xarxa multidisciplinària, ja que és l’única forma per abordar amb cura la conducta suïcida entre els adolescents i que els puguem oferir espais on poder tractar aquesta temàtica amb naturalitat”, assegura Marc Sampé, tècnic de joventut del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Un dels principals factors de risc que poden portar a tenir una conducta suïcida entre el jovent és la soledat, per això s’han de generar xarxes d’integració social, sobretot als centres educatius, i espais públics segurs.

La jornada va comptar amb la col·laboració del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i de l’Ajuntament de Gandesa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 42

Últimes notícies

-->