HomeEducacióL’Ajuntament d’Alcanar destina l'estalvi generat per la suspensió de festes a mesures...

L’Ajuntament d’Alcanar destina l’estalvi generat per la suspensió de festes a mesures de protecció per a l’alumnat i el professorat

L’equip de govern d’Alcanar  ha decidit que es destinarà una part de l’estalvi generat per la suspensió de les diferents festes a cobrir les necessitats en matèria de protecció davant la covid-19 que els centres educatius del municipi comuniquen a l’Ajuntament, tal com s’ha fet en els darrers mesos amb iniciatives similars per a pal·liar els efectes de la pandèmia.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, i la regidora d’Educació, Maribel Ramon, s’han reunit amb les direccions dels tres centres educatius del municipi i amb els representants de les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) i les associacions de famílies d’alumnes (AFA) per comunicar-los que el consistori posa els seus recursos a l’abast dels centres. Així mateix, la regidora ha visitat les dos escoles i l’institut per a conèixer de primera mà com s’estan aplicant les mesures.

Ara la prioritat és que l’entrada a l’escola siga segura. El batle afirma: “focalitzarem tots els nostres esforços en el benestar dels xiquets i xiquetes i del professorat, i també acompanyarem les famílies en aquests moments d’incertesa”.

Algunes de les mesures són: “L’increment dels torns de neteja i la intensitat de les tasques o l’augment de la presència policial a les hores d’entrada i sortida dels centres. També es proporcionarà una mascareta de tela hidrorepel·lent reutilitzable i un gel desinfectant a tot l’alumnat i professorat”.

Així mateix, responent a les diferents demandes, l’Ajuntament proveirà els centres educatius de titularitat municipal de 30 termòmetres d’infrarojos per a garantir el control de la temperatura corporal de l’alumnat, 50 dispensadors de paper i sabó, i 120 papereres per a les aules. També ha adquirit tanques de fusta mòbils per a delimitar l’espai entre les diverses zones dels patis.

D’altra banda, el consistori lliurarà a les escoles i a l’institut mascaretes FP2 i pantalles protectores per al professorat sensible i per a l’alumnat que es trobe a l’aula d’aïllament. A més, dotarà l’Escola de Música d’Alcanar i l’Agrupació Musical Canareva amb mampares protectores per a les aules d’instruments de vent i cant, i amb altres productes de desinfecció de superfícies i instruments.

En este sentit, s’ha creat un comitè de seguiment entre l’Ajuntament, els equips directius i els representants de les AMPA i AFA. Este comitè es reunirà mensualment per a gestionar i coordinar totes les tasques i atendre les necessitats que vagen sorgint.

L’organització dels centres educatius

El 14 de setembre l’alumnat del municipi ha tornat a les aules. Il·lusionats, una mica nerviosos i amb moltes ganes de retrobar-se amb els companys.

Les dos escoles i l’institut han elaborat un pla d’organització. “L’escola és un lloc important de socialització. Per tant, estem il·lusionats de tornar a les aules”, recorda Sònia Reverter, directora de l’Escola Marjal.

Estos plans, que poden variar en funció de l’evolució de la pandèmia, respecten un conjunt de valors i principis bàsics de prevenció, higiene i promoció de la salut a través de la neteja de mans i la distància personal. Les classes s’organitzaran en grups estables que estaran formats pel grup-classe i el seu tutor o tutora. A més, es potenciarà la ventilació de les aules de forma habitual.

El Pla d’organització de l’Escola Joan Baptista Serra preveu aplicar el “Mètode d’aprenentatge integrat Joan Baptista Serra”. “Es tracta d’un sistema híbrid que combina la presencialitat i la no presencialitat”, explica el director, Josep Forcadell. L’Escola Marjal i l’Institut Sòl de Riu també utilitzaran una fórmula híbrida per a mantenir la continuïtat pedagògica des de casa en cas de confinament.

Pel que fa a l’entrada i sortida a l’escola i al pati, a l’Escola Joan Baptista Serra es farà de manera esglaonada i amb deu minuts de diferència entre els diferents grups estables. L’escola també ha engegat un servei d’acollida i recollida de l’alumnat de famílies amb dos o més fills per a facilitar la conciliació. A l’Escola Marjal l’entrada i sortida es repartirà en dos horaris i dos espais diferenciats, també per a evitar aglomeracions, mentre que a l’institut l’alumnat entrarà per tres portes diferents. Pel que fa al bar de l’institut, “és un servei bàsic que continuarà obert, però només per a la venda de menjar”, recalca la directora, Carme Caballé.

En qualsevol cas, si un alumne presenta símptomes de covid-19, serà traslladat a un espai habilitat acompanyat del mestre responsable. L’alumne anirà cap a casa i quedarà en aïllament domiciliari, on podrà seguir el curs telemàticament en espera de les proves. Mentrestant, l’activitat del centre continuarà amb normalitat. Si surt un positiu, el Departament de Salut serà qui marcarà els passos que caldrà seguir.

L’Escola Municipal de Música d’Alcanar i la de l’Agrupació Musical Canareva també han elaborat els seus plans per a assegurar que el curs es desenvolupe amb la màxima normalitat, tot garantint les mesures de protecció davant la covid-19.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 27

Últimes notícies