HomeSocietatL'Ajuntament d'Ascó reforma l'antiga estació de ferrocarril per ubicar-hi l'oficina de turisme

L’Ajuntament d’Ascó reforma l’antiga estació de ferrocarril per ubicar-hi l’oficina de turisme

L’Ajuntament d’Ascó (Ribera d’Ebre) ha iniciat els treballs per recuperar l’antiga estració ferroviària, actualment en desús, per ubicar-hi l’ofina de turisme. El projecte preveu també museïtzar l’ofina del cap de l’estació i una sala d’espera, recuperant l’aspecte original de finals del segle XIX. Les actuacions inclouen reparar la coberta, el reforç de forjats i estructura, millores de l’accessibilitat de l’immoble, modificació de la distribució interior, la renovació d’instal·lacions i fusteria així com la col·locació d’elements ornamentals per ambientar l’espai com en el moment d’entrar en funcionament, el 1892. Les obres, amb la previsió que acabin a finals d’any, tenen un pressupost de 236.185 euros -111.900 aportats pel fons Enresa-.

L’espai museïtzat ocuparà la planta baixa i l’oficina de turisme s’ubicarà al segon pis de l’edifici. La restauració, segons el govern municipal, és una aposta per mantenir un immoble que va ser un “element motor” en l’arribada del ferrocarril al poble a finals de segle XIX i, al mateix temps, per dinamitzar l’activitat econòmica i turística. “Rehabilitar aquest edifici és recuperar patrimoni històric del municipi per convertir‐lo en l’epicentre de l’oferta turística d’Ascó. Aquest punt és estratègic per l’estructuració d’oferta turística: tenim el riu a la vora, és un bon punt de partida per les visites al casc antic i, a banda, encaixa en el projecte territorial del Caspolino, tren històric que, en un futur, es preveu pugui fer un recorregut diari entre la Costa Daurada i el Baix Aragó“, ha apuntat la regidora de promoció econòmica del consistori, Carolina Baiges.

En aquest context, Baiges creu que la restauració encaixa en l’aposta pel turisme vinculat al riu, al patrimoni i al producte local, convertint l’estació en un potencial punt d’arribada del turisme

que viatgi en tren. Tot plegat, afegeix, ajudaria a afavorir la creació d’un espai de confluència d’empreses del sector turístic i serveis que ajudi a diversificar l’economia local, molt dependent de l’activitat de la central nuclear.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

68 + = 73

Últimes notícies