HomeTerres de l'EbreL’Ajuntament de Deltebre aprova el reglament per projectar la botiga online...

L’Ajuntament de Deltebre aprova el reglament per projectar la botiga online del Delta

BAIX EBRE // La sessió plenària del mes d’octubre ha estat marcada per l’aprovació de diferents punts que  donen compliment al Pla de Reactivació Socioeconòmica de Deltebre i que ajuden a neutralitzar  l’emergència climàtica. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “tot i el  context d’adversitat actual, des de l’Ajuntament de Deltebre seguim treballant incansablement i en  positiu per impulsar el nostre municipi i engegar accions que marquin un punt d’inflexió, com les  aprovades en aquest plenari”.  

Un d’aquests punts, votat favorablement per unanimitat, ha estat el projecte d’instal·lació de 1.127  plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals: Centre Esportiu del Delta, Biblioteca Delta  de l’Ebre, Ajuntament de Deltebre, Espai de Serveis Municipals, Escola Sant Miquel, Escola  Riumar i Escola Assumpció. 

Les plaques fotovoltaiques han de permetre generar, durant els 12 anys de contracte, un estalvi  econòmic de més de 500.000€ en la factura de la llum i 912.000kg de reducció d’emissions. La  inversió econòmica prevista és de 432.000€, la qual s’assumirà per part de l’empresa en primer  moment i que l’Ajuntament de Deltebre anirà sufragant a través de l’estalvi econòmic que suposarà  la instal·lació des les plaques. Cal dir que, a més a més, l’Ajuntament de Deltebre podrà vendre  l’energia produïda que no es consumeixi a les instal·lacions.  

El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha qualificat aquest  projecte “d’ambiciós” i ha detallat que “és conseqüència del nostre compromís assumit per  neutralitzar l’emergència climàtica i per incentivar accions que caminin en la cerca de la millora de  la sostenibilitat i eficiència”

El portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “totes les administracions estem  cridades a fer gestos compromesos per salvaguardar el planeta, i aquest projecte és un pas  important ja que a més a més també estalviarà consum energètic”.  

Per la seva banda, el portaveu del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha explicat que “estic totalment  d’acord amb el compromís per neutralitzar l’emergència climàtica” i ha proposat, a la vegada, la  instal·lació de gespa artificial en algunes dels equipaments verds o noves actuacions del govern  municipal.  

El plenari també ha servit per aprovar, per unanimitat, el reglament i l’ordenança del Marketplace, el qual projecta la botiga online del Delta tot incorporant comerços de serveis, de restauració i del  sector turístic. En la mateixa línia, també s’ha aprovat, per unanimitat, l’ordenança de Cartelleres  Electròniques. Dos accions que s’emmarquen en el Pla de Reactivació Socioeconòmica que s’està  desenvolupament des de l’Ajuntament de Deltebre per fer front als efectes de la pandèmia i del  temporal Glòria.  

Però a banda d’aquest, l’Ajuntament de Deltebre també ha aprovat una modificació de crèdit que,  entre d’altres partides que reforcen la imatge de poble, també s’ha creat una doble partida d’acció  pública, social i educativa Covid-19, dotada globalment amb 60.000€, que per una banda té  l’objectiu d’encabir les diferents despeses relacionades amb la pandèmia, com per exemple la  desinfecció de carrers, espais públics i comerços, com també per sufragar les despeses que afecten a les escoles municipals i no siguin assumides pel departament d’Educació. Aquesta  modificació ha estat aprovada amb el vot favorable d’Enlairem Deltebre, i l’abstenció d’ERC-Més  Deltebre i PSC Deltebre.  

La modificació de crèdit també permetrà l’adequació dels pluvials del carrer Àliga Pescatera i del  Passeig Marítim, la millora de la imatge de poble, reforçant per una banda el canvi d’enllumenat a  LED, com també la incorporació de reg automàtic en espais municipals. 

 

Mocions presentades al plenari municipal 

Pel que fa a les mocions, les dues presentades per ERC-Més Deltebre, han estat rebutjades pel  plenari municipal. En el cas de la moció de construcció d’un SkateParc, aquesta ha comptat amb  el vot contrari d’Enlairem Deltebre i el vot favorable d’ERC-Més Deltebre i el PSC Deltebre. Pel  que fa la moció per impulsar un pla municipal d’estalvi i regulació de l’ús de l’aigua, aquesta ha  tingut el vot contrari d’Enlairem Deltebre i el vot favorable d’ERC-Més Deltebre i el PSC Deltebre. 

El plenari municipal del mes d’octubre també ha servit per donar compte de la presa de possessió de la nova regidora d’ERC, Nicoleta Autu. La nova regidora substitueix a Rafa Flores, qui va  renunciar a l’acta de regidor en el plenari del mes de setembre. 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 15

Últimes notícies