HomeSocietatL’Ajuntament de Deltebre presenta el projecte del passeig del Carrilet als fons...

L’Ajuntament de Deltebre presenta el projecte del passeig del Carrilet als fons Next Generation

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat a la convocatòria dels fons europeus Next Generation un projecte per tal de desenvolupar el passeig del Carrilet, una nova via “multifuncional i turística” que permetria fer confluir totes les rutes cicloturístiques que transcorren pel municipi.

El nou passeig del Carrilet transcorreria per l’antic traçat del Carrilet de la Cava al seu pas pel nucli urbà de Deltebre i en paral·lel al desguàs del Préstamo. Per això, el projecte, que s’ha presentat als Plans de Sostenibilitat Turística del fons europeus, permetria, no només donar un impuls al cicloturisme al municipi, sinó també resoldre els problemes d’inundacions i evacuació d’aigües del Préstamo, que ocasiona importants problemàtiques cada vegada que plou amb intensitat.

L’alcalde, Lluís Soler, ho va avançar al Ple Municipal del passat 6 d’octubre i va insistir que amb l’execució del passeig del Carrilet es resoldrà també “un problema estructural de Deltebre” amb la cobertura i evacuació de les aigües del Préstamo. Soler, que no va donar detalls de l’import del projecte, va reconèixer que serà difícil obtindre el finançament via fons Next Generation, ja que es tracta d’una convocatòria “molt concorreguda”. “Esperem que es tinguen en compte els greuges històrics del municipi de Deltebre i que la proposta puga ser escoltada en la seua proporcionalitat necessària”, va insistir.

En el Ple del 6 d’octubre també van prendre possessió de l’acta de regidor Kilian Franch i Rosa Royo que s’incorporen al govern d’Enlairem Deltebre en este últim tram del mandat. Franch serà el responsable de l’àrea de Deltebre Sostenible i s’ocuparà de les regidories d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges i Rosa Royo assumirà la nova regidoria d’Acció Intergeneracional i Comunitària.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 81

Últimes notícies