HomePolíticaL'Ajuntament de Tortosa acorda amb el Ministeri d'Esports modificar el projecte esportiu...

L’Ajuntament de Tortosa acorda amb el Ministeri d’Esports modificar el projecte esportiu dels Josepets

L’Ajuntament de Tortosa ha acordat amb el Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports modificar el programa esportiu de l’antic col·legi Sant Josep i ampliar el termini d’execució de la subvenció d’1,5 milions d’euros, que va ser concedida el 2022. Així ho ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en el ple ordinari del mes de juny, on ha informat que el Consejo Superior de Deportes ha resolt que la proposta de l’Ajuntament respon a les necessitats esportives de la ciutat i, per tant, ha autoritzat el canvi d’actuació i ha allargat el termini d’execució de l’actuació fins al març de 2026.

La construcció d’un pavelló esportiu a l’antic col·legi Sant Josep, al barri del Rastre, és un dels projectes que els últims mesos s’ha revisat per part del govern municipal. En aquest sentit, el desembre de l’any passat l’Ajuntament es va reunir amb el Consell Superior d’Esports per plantejar la necessitat de modificar les actuacions, dates d’execució i justificació de la subvenció atorgada, i adaptar el projecte a les necessitats esportives de la ciutat, així com reduir l’impacte del projecte inicial sobre unes edificacions del complex escolar que tenen caràcter patrimonial. Després de mesos de converses, el Consejo Superior de Deportes ha emès un informe favorable i manté la subvenció nominativa d’1,5 milions d’euros a l’Ajuntament.

El projecte de construcció d’un gran pavelló a l’antic col·legi Sant Josep no és viable, implica com a mínim una inversió de 6 milions d’euros i té un gran impacte negatiu en una zona amb valor patrimonial“, ha dit Jordan. La previsió del govern és fer una sala esportiva coberta, rehabilitar les naus i definir un projecte global per als Josepets, incloent-hi a més de l’ús esportiu altres usos culturals i socials al conjunt d’edificis que formen part de l’antic col·legi.

D’altra banda, el ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa ha rebutjat la moció de Junts per Tortosa que insta el govern municipal a construir un pavelló esportiu tipus PAV-2 a l’antic col·legi Sant Josep. La moció ha rebut els vots en contra dels grups municipals Movem Tortosa-PSC, ERC i la CUP i els vots favorables de Junts.

En el ple ordinari s’han aprovat també les dates de celebració dels correbous als Reguers, que seran el 22 i 23 de juny. I finalment, en aquesta sessió ha renunciat al càrrec de regidor Sergi Arnau (CUP).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies