HomeSense categoriaL'Ajuntament de Tortosa incoarà les sancions lleus per incomplir les restriccions sanitàries

L’Ajuntament de Tortosa incoarà les sancions lleus per incomplir les restriccions sanitàries

TORTOSA // L’Ajuntament de Tortosa podrà incoar les infraccions lleus per incompliment de les restriccions sanitàries. Com permet el decret llei 30/2020, de 4 d’agost, sobre el règim sancionador específic de la covid-19, la Generalitat atorga aquesta competència als ajuntaments grans que ho demanin. Ho ha d’acceptar el plenari. En el cas de Tortosa es portarà a aprovació aquest dilluns a la tarda. El Govern també ha aprovat destinar un 85% dels recursos recaptats amb les sancions per incompliment de les mesures sanitàries als ajuntaments que havien “fet aquesta feina”, per fer actuacions de prevenció i lluita contra la pandèmia.

El decret 30/2020 permet delegar la competència sancionadora per la comissió d’infraccions lleus en els ajuntaments de Catalunya que ho sol·licitin, d’acord amb la normativa de règim local vigent, mitjançant la resolució de la conselleria de Salut. Les infraccions lleus poden suposar multes d’entre 100 a 3.000 euros.

Un dels consistoris que ho ha demanat i ja ha rebut el vistiplau, és l’Ajuntament de Tortosa que ratificarà que accepta la delegació d’aquesta competència en el plenari ordinari de maig, aquest dilluns a la tarda. A partir d’ara, les sancions lleus que gestioni la Policia Local o els Mossos a la ciutat les incoarà el consistori.

 

Celeritat amb el projecte del Verge de la Cinta 

D’altra banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha demanat celeritat perquè s’avanci a la licitació del projecte d’ampliació i millora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HVCT). Roigé ha lamentat que la comissió de seguiment d’aquest projecte “arriba molt tard“, cinc mesos després de signar el protocol que determina que no es constituís. “S’ha fet a finals d’abril i la situació és la mateixa. No hi ha elements determinats que s’hagi avançat des del desembre. No sabem ben bé què es portarà a terme, no hi ha resposta de Patrimoni ni sabem com es traslladarà dipòsit”, ha assenyalat. L’Ajuntament de Tortosa ha lliurat a Salut diverses propostes per fer aquest canvi del dipòsit municipal, que s’ha de treure per executar l’ampliació del centre hospitalari com s’ha plantejat en l’última versió del Departament.

Roigé va reclamar la consellera Vergés que cal avançar i “determinar la licitació del projecte”. “La gent no entendria que arribem a l’estiu sense res més que l’anunci de desembre. Són molts anys d’anuncis que no porten res darrere”, ha recordat. L’alcaldessa de Tortosa també va sol·licitar que a la subcomissió tècnica, més enllà dels representants tècnics i sanitaris, incorpori els agents socials i econòmics de la ciutat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 26

Últimes notícies