HomeMedi AmbientL'Ametlla de Mar, la població ebrenca que rep més banderes blaves

L’Ametlla de Mar, la població ebrenca que rep més banderes blaves

Un total de 95 platges i 23 ports de Catalunya han aconseguit aquest any el distintiu Bandera Blava que atorga la Fundació per a l’Educació Mediambiental (FEE per les sigles en anglès). En tots dos casos es tracta d’una platja i un port menys que l’any passat. L’etiqueta reconeix internacionalment la qualitat i els serveis dels indrets distingits. 27 de les platges reconegudes amb la bandera estan ubicades a la demarcació de Girona, 20 a la de Barcelona, 22 al Penedès, 18 a la de Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre. Dels ports n’hi ha 9 de la zona de Girona, 7 de la de Barcelona i 7 més de la de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Dins la demarcació gironina hi ha platges distingides a les comarques de la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà. Lloret de Mar i Calonge i Sant Antoni de Calonge són les poblacions que en sumen més.

Pel que fa a la barcelonina, n’hi ha del Maresme, el Barcelonès i el Baix Llobregat. La localitat que concentra un major nombre és Barcelona ciutat.

Pel que fa a les platges del Penedès, se n’inclouen de la comarca del Garraf i del Baix Penedès, sent Sitges el municipi que n’aglutina més.

Les de Tarragona estan situades al Tarragonès i el Baix Camp i Tarragona. L’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs i Cambrils, són les poblacions amb més banderes blaves.

Per últim, les de les Terres de l’Ebre es concentren al Baix Ebre i el Montsià i el poble amb més platges distingides és l’Ametlla de Mar.

Aquest guardó reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.

Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 37

Últimes notícies