HomeSense categoriaL'Ampolla instal·la vuit boies que eliminen miscroplàstics del mar

L’Ampolla instal·la vuit boies que eliminen miscroplàstics del mar

L’AMPOLLA // La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla ha instal·lat vuit boies, quatre a la platja de les Avellanes i quatre a la plata de Cap-Roig, que engoleixen els microplàstics imitant el mecanisme que fan servir els peixos per filtrar el plàncton que els serveix d’aliment.

L’Ampolla és el primer municipi de la costa ebrenca que ha apostat per la instal·lació d’aquestes boies, “des de Vinaròs fins a Calafell som l’única població que de moment ha instal·lat aquestes boies a la seva costa. Els microplàstics tenen un impacte molt important tant per al medi ambient com per a la salut de les persones. El World Wildlife Foundation (WWF) ha comprovat que les persones estem ingerint 2.000 partícules de microplàstics a la setmana, això equivaldria en pes a una targeta de crèdit“, assegura Meritxell Faiges, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla.

Una SB Buoy, nom que reben aquestes boies, té una capacitat de filtrat màxima diària de 270 metres cúbics, sent capaç de recollir fins a 216 partícules de microplàstic d’entre 0,5 i 4 mm cada dia. Aquestes eines s’instal·len a les boies d’abalisament ja existents i no necessiten més energia que les mateixes marees i corrents marins. Per tant, l’impacte energètic és zero. A més a més, al mateix temps que el filtre retè els microplàstics a l’interior de la SB Buoy, aquesta permet el pas del plàncton per afavorir el correcte transcurs de la vida marina.

Hi ha estudis, com els que elabora la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona (UB), que constaten que de cada 80 metres cúbics d’aigua de la mar Mediterrània es retiren aproximadament 100 partícules de microplàstic. Aquestes xifres són molt altes i des de l’Ajuntament de l’Ampolla, en el marc del pla de compromís adquirit per cuidar el medi ambient del municipi, volem pal·liar l’impacte que tenen aquests residus per a l’entorn marí“, explica la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla.

El projecte, que té com a objectiu conèixer la realitat de la problemàtica dels microplàstics presents a l’aigua de la costa mediterrània, ha anat a càrrec de l’empresa GPASEABOTS, filial marítima de GPAINNOVA, una empresa amb seu a Barcelona que desenvolupa diverses tecnologies relacionades amb el medi marí. Un cop s’hagin recollit les diferents mostres de les partícules flotants, es procedirà a analitzar-les i, posteriorment, es durà a terme una campanya informativa i de conscienciació amb els resultats obtinguts.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies