HomeCulturaL’Artesana de Catarroja estrena el cicle ‘Amposta de Banda a Banda’

L’Artesana de Catarroja estrena el cicle ‘Amposta de Banda a Banda’

La Lira Ampostina ja té a punt la divuitena edició de l’Amposta de Banda a Banda, un certamen que té com a objectiu donar a conèixer la música de banda que es fa fora de les Terres de l’Ebre.

Al llarg de la seua trajectòria han passat pel certamen prestigioses formacions de tot l’Estat espanyol amb l’objectiu de portar fins a Amposta la màxima qualitat musical, i “com no podia ser d’altra manera, el País Valencià ha estat referència obligada per la seua important cultura de banda”, ha destacat la comissió organitzadora del cicle musical. Així, en el certamen han participat les agrupacions amb més projecció i més cartell del moment. 

 

Quatre concerts de gener a abril

Enguany l’Amposta de Banda a Banda comptarà amb quatre concerts, de gener a abril, amb la participació de la Banda Simfònica de la Societat Musical l’Artesana de Catarroja (València), la Banda Simfònica de la Societat Unió Artística i Musical de Sax (Alacant), la Banda de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona la Valenciana i, com tots els anys, tancarà el certamen la Banda de la Societat Musical de la Lira Ampostina. El cicle de concerts l’encetarà la Banda Simfònica de la Societat Musical l’Artesana de Catarroja este dissabte 26 de gener. La banda, formada el 1928, ve avalada per desenes de premis al llarg de la seua trajectòria: 23 primers premis; 13 segons, i 7 tercers. El premi més recent el va obtindre el 2011 amb un Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de València. Des de gener del 2018 la banda de l’Artesana està dirigida per José P. Arnau Paredes.

El segon concert tindrà lloc el 13 de febrer amb la Banda Simfònica de la Unió Musical i Artística de Sax.  Fundada l’any 1929, la banda de música de Sax ha aconseguit moltíssims premis al llarg de la seua trajectòria, entre els últims hi ha el segon premi del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cullera el 2007 i el 2014 o el tercer premi en el XXXII Certamen de Música de Moros i Cristians d’Elda, l’any 2017. Actualment, la banda està dirigida per José A. Antolín Polo i compta amb una plantilla de 120 músics i una escola amb més d’un centenar d’estudiants.

El 30 de març serà el torn de la Valenciana, la Banda de Música del País Valencià a Barcelona. Es tracta de la primera banda de música formada majoritàriament per valencianes i valencians residents a la capital catalana. La banda, acabada de crear, va realitzar el seu primer concert l’any 2016 i forma part de la Federació Catalana de Societats Musicals. Entre els seus èxits musicals destaca l’espectacle Botifarra a Banda amb el cantador valencià Pep Gimeno Botifarra. El seu director és el mestre Vicent Pérez i Esteban i la formació està composta actualment per 70 músics.

El cicle de concert Amposta de Banda a Banda el clausurarà com és habitual la Banda de Música de la Lira Ampostina, entitat organitzadora del certamen. El concert serà el dijous 18 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa. Actualment la Banda de la Lira la formen un centenar de músics sorgits de l’Escola de Música. Des del 1981 la banda està dirigida per Octavi Ruiz.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 36

Últimes notícies