HomeEsportsL’ATE ja entrena a les pistes

L’ATE ja entrena a les pistes

ESPORTS // L’Atletisme Terres de l’Ebre ha estat el primer club de Catalunya a tornar a les pistes per a fer les sessions preparatòries. Alguns dels seus atletes entrenen des del passat dilluns, coincidint amb l’inici de la fase 1, en la qual s’inclou les Terres de l’Ebre com una d’àrees sanitàries en les quals es pot fer esport a les instal·lacions esportives amb cita prèvia i seguint unes mesures sanitàries i higièniques.

De moment s’han establert uns torns per atletes del club a partir dels setze anys que entrenaran quatre dies a la setmana, com confirma Alvaro Aljarilla, director tècnic del club: “hem establert dos franges horàries entre les 18.00 i les 19.30 hores i de 19.30 a 21.00 h, i les sessions les fan quatre grups d’uns 10 atletes cadascun, que fan exercicis genèrics, després de gairebé dos mesos sense haver pogut trepitjar la pista”. Aljarilla indica que en cap moment han dixat d’entrenar “en l’etapa del confinament a casa, vam enviar als atletes una planificació per a poder realitzar alguns exercicis i mantenir la forma, i ara continuem dirigint entrenaments per a la resta d’atletes del club, el sub-14 que també són responsabilitat meua, tres dies a la setmana estan rebent indicacions de la preparació que han de seguir”. També les àrees sanitàries del Camp de Tarragona i l’Alt PirineuAran s’han beneficiat de la fase 1, arran de la publicació del Consell Superior d’Esports sobre les mesures a seguir en les instal·lacions que poden obrir.

En estes zones de moment tan sols estan utilitzant les instal·lacions l’Atletisme Terres de l’Ebre i el Club Natació Reus Ploms, que dixa entrar els abonats amb cita prèvia. L’Ajuntament d’Amposta ha comunicat que es produirà l’obertura de les pistes a les entitats que ho demanen i puguen complir les mesures sanitàries pertinents, sota la seua responsabilitat. La Unió Atlètica Montsià podria entrenar a partir del pròxim dilluns, com ha confirmat el seu director tècnic, Pau Cecilia “en una reunió de junta hem decidit començar a fer l’ús progressiu de la instal·lació, i de moment començarem amb el grup dels atletes de Tecnificació, amb un protocol específic d’- ús de la instal·lació i de mesures de seguretat i higiene. Segons l’evolució de les fases, anirem ampliant el nombre de grups del club, sempre amb esportistes federats, ara tot està pendent que l’Ajuntament aprove el protocol que hem presentat”.

El Club Atletisme Ascó no entrenarà a les instal·lacions durant la fase 1, i esperaran a la fase 2 o la 3 en funció de les mesures de protecció que s’hagen de prendre. Des del club de moment veuen inviables poder mantenir les mesures estipulades, per l’esforç que implica la desinfecció de l’espai en acabar cada entrenament individual, i han decidit esperar-se a la fase 2 o 3 del desconfinament . Perquè els seus atletes puguen seguir actius, els 5 entrenadors del club oferiran sessions virtuals als socis a través de l’Instagram del club. Pel que fa a la resta d’instal·lacions no s’han obert les pistes d’atletisme de Tarragona, Valls, el Vendrell i Cambrils, els seus atletes hauran de continuar de moment entrenant al carrer a les franges horàries pertinents.

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 46

Últimes notícies