HomeSocietatL'ebrenc Javier Vilanova ja és nou bisbe auxiliar de l'arxidiòcesi de Barcelona

L’ebrenc Javier Vilanova ja és nou bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona

Tal i com escriu G.Simon a la pàgina oficial de l’Arquebisbat de Barcelona Mons. Javier Vilanova i Pellisa va ser ahir diumenge ordenat bisbe en una cerimònia celebrada a la basílica de la Sagrada Família i presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, acompanyat del nunci Bernardito Auza, i de l’arquebisbe emèrit, el cardenal Lluís Martínez Sistach. L’ordenació episcopal ha estat concelebrada per una nodrida representació de bisbes catalans, entre altres, per Mons. Enrique Benavent, bisbe de Tortosa, i Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic.

En la seva primera alocució com a bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Javier Vilanova s’ha dirigit a l’Església que peregrina a Barcelona: “Vinc en nom del Senyor a ser totalment vostre, a desgastar-me perquè l’amor de Crist pugui ser conegut i estimat”. El nou bisbe ha volgut referir-se especialment als joves, a la gent gran i a les persones afectades per l’actual pandèmia: “Vosaltres joves i famílies sou l’esperança de l’Església. Vosaltres la gent gran, sou el nostre goig i el nostre orgull, us estimem. Els malalts i els qui esteu sofrint durament les conseqüències de la pandèmia, estem al vostre costat. A tots, des del primer moment, us porto al cor i a la pregària.”

Mons. Vilanova, que ha estat rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya, també ha tingut unes paraules per als joves seminaristes: “Estimats seminaristes, de Barcelona i de les diòcesis en seu a Catalunya, prego per vosaltres perquè sigueu sants i perquè siguin molts més els companys de camí que ajudin al Senyor a construir el seu Regne”.

«El do de l’episcopat és sobretot un servei»

De la seva part, el cardenal Joan Josep Omella, en la seva homilia ha fet una petició al nou prelat: “acull amb alegria el do que el Senyor et fa cridant-te a la plenitud del sacerdoci i a ser imatge del Bon Pastor enmig de la comunitat cristiana” i ha afegit: “I no oblidis, Javier, que el do de l’episcopat no consisteix en aconseguir un honor, és sobretot un servei i el servei no és dominació sinó posar-se als peus de Déu i dels germans per ajudar-los en tot, amb tot i per a tot”.

La cerimònia, que ha començat a les 17h, ha comptat amb la presència d’autoritats civils de Barcelona i de Tortosa, així com dels familiars del nou bisbe i de fidels amb entrades numerades. S’han acomplert totes les normes sanitàries vigents, amb només 379 assistents (de les més de 3.000 localitats que ofereix aquest espai) i, per garantir-hi el seguiment, s’ha disposat un ampli dispositiu multimèdia. L’acte s’ha pogut seguir, simultàniament, per Ràdio Estel, Radio María i per streaming al web de l’Arquebisbat i de la pròpia Sagrada Família.

Biografia del nou bisbe

Nascut a La Fatarella (Tarragona), el 23 de setembre de 1973, va ser ordenat prevere per a la diòcesi de Tortosa el 22 de novembre de 1998. Ha sigut vicari parroquial de les parròquies de la Mare de Déu del Roser de Tortosa (1998-1999) i de Sant Miquel Arcàngel d’Alcanar (1999-2003). Rector de les parròquies de l’Assumpció del Forcall, Castellfort i Portell, Sant Pere Apòstol de Cinctorres, Mare de Déu de les Neus de la Mata, Sant Bartomeu de La Todolella i de la Mare de Déu del Pópulo d’Olocau del Rei (2003-2007). A més, ha sigut també rector de les parròquies d’Alfara de Carles (2014-2019), del Sagrat Cor de Jesús del Raval de Crist (2016-2019) i de Sant Llorenç del Pinell de Brai (2019).

Delegat per a la Catequesi (2014-2016) i per a la Pastoral Vocacional (2003); membre del Col·legi de Consultors (2007) i del Consell Presbiteral (2007); rector del Seminari de Tortosa (2007) i director espiritual del Seminari Interdiocesà de Catalunya (2016-2018).

Fins ara exercia l’ofici canònic de rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya (2018). És missioner de la Misericòrdia i confessor ordinari de la Comunitat d’Agustines de Sant Mateu.

Finalment el nou bisbe ha escollit com a escut la corona de la Mare de Déu de la Misericòrdia, patrona de La Fatarella; així com també la Creu de La Mercè i els nou estigmes del Pare Pius de Pietrelcina. També hi destaca l’emblema eucarístic amb el cep de raïm.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies