HomeSense categoriaL’empresa pública Salut Terres de l’Ebre passa a gestionar l’Hospital de Móra...

L’empresa pública Salut Terres de l’Ebre passa a gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre

EDICIÓ PAPER // L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ja està en mans de la Generalitat, a través de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre. Esta setmana ha culminat ja tot el procés adminsitratiu, que ha implicat més de tres anys de negociacions amb l’Ajuntament de Reus, i ara la Generalitat gestionarà l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i també l’Hospital Sant Joan, a Reus.

La desvinculació de l’Hospital de la Ribera d’Ebre de l’empresa GECOHSA, propietat de l’Ajuntament de Reus, ha estat una reivindicació constant dels professionals del centre i també dels alcaldes de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, especialment després del desviament de vuit milions d’euros del fons de reserva de l’Hospital de Móra d’Ebre per a pal·liar les pèrdues de l’Ajuntament de Reus.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va definir la culminació del procés per a gestionar l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre com “el començament d’una nova etapa”, que ha de portar “tota una sèrie de millores en l’assistència sanitària” al nord de les Terres de l’Ebre. En este sentit, la gerent de la regió sanitària a l’Ebre, Mar Lleixà, va destacar que “el govern està complint amb els compromisos” que va adoptar amb el centre, fins i tot en la situació actual d’emergència sanitària.

En una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre, la presidenta del comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, Imma Ten, de la UGT ha reconegut que els treballadors “estan esperançats” davant el canvi de gestió de l’Hospital “per  a veure com millora l’Hospital, tant pel que fa als treballadors com per als pacients”.

La gestió de la Generalitat portarà a part del personal que ara estava externalitzat a formar part de la plantilla estable del centre, com és el cas dels treballadors del laboratori. El seu representant al comitè d’empresa, Moisés Algueró, en declaracions a la mateixa emissora, ha destacat que “en el termini d’un any s’haurà de tornar a formar part de la gestió de l’Hospital, hi ha un compromís i que suposarà una millora per a la plantilla”. Fa pocs dies també es va fer oficial que el personal de laboratori i auxiliar (com la neteja o l’administració) dels centres sanitaris també rebran la compensació del govern per haver estat treballant intensament en la lluita contra la Covid-19 en temps d’estat d’alarma.

La Generalitat està desenvolupant un pla d’inversions de cinc milions d’euros per a millorar algunes de les instal·lacions que van quedar obsoletes durant la gestió de GECOHSA. La inversió més important se l’endú l’àrea quirúrgica, amb la modernització dels quiròfans i la sala de parts, i també s’actuarà en l’espai de descans per al personal de guàrdia.

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre actualment compta amb una plantilla de 344 persones, dels quals 78 són facultatius, 106 són diplomats, 70 auxiliars, 14 tècnics, 38 administratius i 38 d’altres categories professionals.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies