HomeSocietatLes beques del projecte social Remsa reconeixen l’excepcional talent de tres joves...

Les beques del projecte social Remsa reconeixen l’excepcional talent de tres joves estudiants

El Projecte Social Remsa ha reconegut l’excepcional esforç i compromís de tres joves estudiants de secundària del territori amb la primera convocatòria de les beques ‘Impulsant el Talent del Futur de les Terres de l’Ebre’. Els tres finalistes han estat seleccionats d’entre un total de 65 alumnes que van cursar 4t d’ESO en centres de les Terres de l’Ebre durant el curs 2021/2022 i que es van inscriure al certamen.

L’objectiu dels premis que convoca el Projecte Social Remsa és impulsar l’esforç amb els estudis dels joves estudiants de les Terres de l’Ebre i, al mateix temps, incentivar el seu compromís amb la societat que els envolta. És per això que la dotació econòmica del premi són dues beques de 1.500 euros cadascuna, que els guanyadors poden dedicar a comprar material educatiu.

Els alumnes que han obtingut les dues primeres ‘Impulsant el Talent Jove del Futur de les Terres de l’Ebre’ són Alèxia Arasa Bertomeu, de Deltebre, i Àngel Fabregat Barreda, de la Sénia. Hi ha una tercera finalista, Paula Muiño Vázquez, d’Amposta. Tot i que va quedar entre els dos millors expedients, ja havia indicat prèviament que renunciaria a la dotació econòmica del premi en favor d’un tercer estudiant classificat.

El jurat ha tingut en compte, per una banda, els seus excel·lents resultats acadèmics i, per l’altra, la seua participació en múltiples activitats culturals, esportives, de voluntariat o de formació extraescolar. Els premiats han destacat durant tota la seua etapa formativa a l’ESO i molt especialment durant un 4t curs marcat per les dificultats de la pandèmia del coronavirus. Al mateix temps, han pogut certificar el seu compromís social com a membres d’escoles de música, de clubs esportius o d’entitats de voluntariat, però també el desig per continuar ampliant la formació a través de l’estudi de llengües estrangeres.

Els dos estudiants que rebran la beca de 1.500 euros, Alèxia Arasa Bertomeu i Àngel Fabregat Barreda, han coincidit en el seu desig de dedicar la dotació del premi a continuar la seua formació postobligatòria. A més, tant ells dos com Paula Muiño Vázquez rebran el reconeixement dels companys i professors dels seus respectius centres educatius durant l’atorgament d’un diploma en els pròxims dies.

Des del Projecte Social Remsa s’ha valorat amb satisfacció el resultat de la primera edició de les beques ‘Impulsant el Talent Jove del Futur’ i s’ha fet extensiva una felicitació a tots els participants pels seus brillants expedients acadèmics. “És una demostració del talent tan important que tenim a les Terres de l’Ebre i que cal seguir potenciant perquè algun dia retorne en bé de la societat”, ha volgut subratllar el director general de Remsa Memorial, Fernando Muiño.

Ara bé, segons Muiño, tenim una “assignatura pendent” amb el compromís social dels joves, ja que creu que cal “continuar treballant” per a impulsar el voluntariat. “Necessitem que encara s’involucrin més amb les entitats dels seus pobles i del territori, però també amb els clubs esportius i les associacions culturals, perquè només així ens assegurarem de tenir en el futur una societat ben cohesionada”, reflexiona el director general de Remsa Memorial.

Currículums brillants

Els tres estudiants finalistes del premi que impulsa el Projecte Social Remsa han estat capaços de certificar uns expedients brillants, que tot seguit repassem.

Alèxia Arasa Bertomeu (Institut de Deltebre)

El seu expedient acadèmic de 4t d’ESO es presenta amb una excel·lent qualificació i certifica que ha obtingut el nivell B1 de francès. A més, és estudiant de piano a l’escola municipal de música l’Espiga d’Or de Deltebre i fa voluntariat a la parròquia de Sant Miquel. En l’àmbit esportiu, practica el pàdel al Centre Esportiu Johnny Montañés de la Ràpita. Alèxia s’ha mostrat agraïda pel reconeixement al seu esforç i ha indicat que dedicarà els diners a ampliar la seua formació.

Àngel Fabregat Barreda (Institut la Sénia)

Les notes d’Àngel durant el darrer curs de l’ESO es compten per excel·lents. Entre les seues activitats extraescolars destaca l’aprenentatge de música a l’Agrupació Musical Senienca, en la qual participa, com a membre de la banda, tocant l’oboè. També estudia anglès i ha obtingut ja el First Certificate de Cambridge. Es manté molt actiu en diferents associacions del municipi, com Joventuts Unides o el Centre d’Estudis Seniencs.
També és jugador federat de tenis taula en la categoria cadet pel Club Joventut d’Ulldecona, amb el qual ha estat campió d’uns jocs escolars comarcals i subcampió d’un torneig provincial. Igual que Alèxia, Àngel ha destacat la il·lusió que li ha fet conèixer que ha estat guanyador del premi i també ha avançat que vol invertir la beca de 1.500 euros a finançar els seus estudis preuniversitaris, ja siga al Batxillerat Internacional que cursa a l’institut Dertosa o al doble grau d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques que vol cursar en alguna universitat d’Europa.

Paula Muiño Vazquez (Col·legi Sagrat Cor d’Amposta)

Els resultats acadèmics de Paula són també brillants, tal com demostra, per una banda, el seu excel·lent expedient acadèmic, com, per l’altra, els diferents cursos en diferents universitats nord-americanes. L’ampostina, que ha obtingut el Dual Diploma Program, que li permetrà graduar-se amb el títol de batxillerat dels Estats Units, ha participat en programes educatius per a estudiants preuniversitaris de les universitats de Colúmbia de Nova York, Cornell d’Ithaca o Georgetown de Washington DC. A més, compta amb el First Certificate d’anglès i el diploma TOEFL.

En l’àmbit esportiu, és jugadora del TGN Bàsquet, de Tarragona, i des de fa tres anys juga a la màxima categoria de la seua edat. També destaca la seua implicació social, ja que col·labora amb el projecte Emma per la recerca del càncer de mama, però sobretot com a impulsora del projecte Arrela’t, que ajuda joves en risc d’exclusió a poder participar en activitats culturals o esportives d’Amposta.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies