HomeEconomiaLes comarques ebrenques resistixen l’embat econòmic de la pandèmia gràcies al sector...

Les comarques ebrenques resistixen l’embat econòmic de la pandèmia gràcies al sector agroalimentari i turístic

El sector agroalimentari i el turístic van ajudar l’economia ebrenca a resistir l’impacte econòmic de la pandèmia durant el 2020. Així ho determina l’Informe d’Economia Local i Regional elaborat per la Universitat Rovira i Virgili, que destaca les bones dades d’estos sectors respecte de la mitjana catalana.

Quant al turisme, a diferència de la resta de Catalunya, on va caure’n la demanda, ho va fer en menor mesura a les comarques ebrenques, que ja reté el 95% de la demanda hotelera del 2019, entre els mesos de juliol i agost del 2020, i que va conservar el nombre de pernoctacions, en un 72%, i el de visitants, en un 67%.

Segons el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, “L’Ebre té uns factors de competitivitat amb un màxim perfecte en el turisme postpandèmic. Per tant, no seria agosarat preveure que l’activitat turística de l’Ebre creixerà en la mesura que el territori puga incrementar-ne l’oferta, combinant el creixement amb la sostenibilitat”.

Pel que fa a la indústria agroalimentària, van incrementar-se en un 5,5% les exportacions de productes no transformats respecte de l’any anterior. Tanmateix, el gran damnificat per la pandèmia va ser el sector de la construcció, amb una caiguda del 47,5% dels habitatges construïts.

L’atur va pujar en el conjunt de les quatre comarques, en un 19,93%, especialment en els sectors de la construcció i els serveis. I pel que fa a la població, l’informe recull que totes les comarques van guanyar habitants, a excepció de la Terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 81

Últimes notícies