HomeSocietatLes discriminacions per LGTBI-fòbia es dupliquen al juliol a Catalunya

Les discriminacions per LGTBI-fòbia es dupliquen al juliol a Catalunya

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha registrat una trentena d’incidències per LGTBIfòbia el mes de juliol, més del doble que els que es van produir en el mateix mes de fa un any.

El col·lectiu més afectat ha estat el d’homes homosexuals, amb el 50% del total. Amb tot, les persones transsexuals són les que han notat un increment més notable amb relació a l’any passat amb un augment del 200% de les discriminacions xifrades. Al seu torn, la lesbofòbia ha crescut un 50%. L’entitat denuncia l’increment alarmant de les mostres d’odi, que es disparen un 600%.

L’OCH destaca que han pujat les agressions al transport i la via pública, que és l’àmbit on s’han registrat més conflictes (+23,3%).

Tot i això, l’increment d’incidències més gran s’ha detectat a l’espai d’oci nocturn (+200%) seguit de l’habitatge, l’internet i les xarxes socials (+100%).

Les agressions físiques (33,3%) són el tipus de discriminació més registrat el juliol, però els augments més grans s’han situat en les mostres d’odi (+600%).

“Alarmant increment del discurs d’odi. Calen polítiques públiques eficients i efectives per fer front aquestes violències”, ha denunciat el president de l’Observatori Contra L’Homofòbia, Eugeni Rodríguez.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 36

Últimes notícies