HomeSense categoriaLes Escoles Agràries obren les preinscripcions als cicles formatius pel curs acadèmic...

Les Escoles Agràries obren les preinscripcions als cicles formatius pel curs acadèmic 2021-22

TERRES DE L’EBRE // Les Escoles Agràries del Servei de Formació Agrària (SFA) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya obren un nou període de preinscripcions als cicles formatius que imparteixen. De l’11 al 17 de maig es realitzarà la preinscripció als cicles formatius de grau mitjà i del 25 al 31 de maig, se sol·licitarà la preinscripció als cicles formatius de grau superior.

Durant el curs acadèmic 2021 – 2022, aquests centres públics oferiran un total d’11 cicles formatius de grau mitjà, enfocats a diferents camps d’aprenentatge: la producció agroecològica, la producció agropecuària, el sector de l’elaboració dels olis d’oliva i els vins, l’aprofitament i la conservació del medi natural i les activitats eqüestres.

Pel que fa als de grau superior, també s’impartiran 11 cicles formatius de sectors diversos: el paisatgisme i el medi rural, la gestió forestal i del medi natural, la indústria alimentària, la vitivinicultura, el màrqueting i la publicitat aplicats al món de l’enologia i la ramaderia i l’assistència en sanitat animal.

Ofereixen formació professional personalitzada i de qualitat gràcies a l’alta qualificació dels seus professors, la col·laboració de professionals externs en actiu, les visites tècniques a empreses i explotacions agropecuàries, els grups reduïts d’alumnes, el preu públic dels estudis, la formació pràctica i l’adaptabilitat i el compromís dels centres a les demandes i les noves tendències del sector. Tot això es tradueix en una alta inserció laboral dels estudiants que cursen els cicles formatius de les Escoles Agràries.

 

L’impuls de la formació a distància 

Com a novetat respecte al curs anterior, destaca la posada en marxa del primer CFGM de Producció Agropecuària a distància de Catalunya, impartit per l’Escola Agrària de Tàrrega en col·laboració amb l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

Són uns estudis pioners, promoguts pel DARP i el Departament d’Educació, que tenen l’objectiu de formar tècnics en producció agropecuària per treballar en sectors d’activitat relacionats amb l’agricultura i la ramaderia, atenint-nos a criteris de qualitat, rendibilitat, traçabilitat, benestar animal i seguretat alimentària. En el cas d’aquest cicle formatiu, se segueix el calendari de preinscripcions de l’IOC i per tant, els interessats poden preinscriure’s al primer semestre del curs 2021 – 2022 del 3 al 13 de maig.

Des del Servei de Formació Agrària (SFA) s’està treballant activament per potenciar la formació a distància (FAD), una metodologia que s’adapta a les necessitats formatives del sector agropecuari, forestal i alimentari i permet que l’alumne tinga més flexibilitat i autonomia, mantenint en tot moment la qualitat formativa gràcies a eines innovadores d’aprenentatge en línia. 

L’Escola Agrària de Tàrrega és el primer centre formatiu del DARP que engega un cicle formatiu en aquesta modalitat. Tot i això, des de l’any 2004, el Servei de Formació Agrària compta amb una escola especialitzada en la formació a distància. Es tracta de l’Escola Agrària de Mas Bové, que ofereix un ampli ventall de jornades de transferència tecnològica i cursos de formació contínua dirigits als professionals del sector agroalimentari que vulguen millorar, actualitzar o completar els seus coneixements.

Recentment, la Formació a Distància ha estrenat la nova metodologia d’aprenentatge ‘Learning by doing’ on els coneixements i les competències s’adquireixen principalment mitjançant la simulació de situacions reals, amb l’objectiu que l’alumne practique aspectes que podrà aplicar a la seua empresa o lloc de treball.

 

Crear sinergies entre les Escoles Agràries 

Un dels trets distintius de les Escoles Agràries és la capacitat que tenen els centres de crear sinergies i xarxa entre ells. Durant els últims dos anys, l’Escola Agrària del Pallars i l’Escola Agrària de l’Empordà han treballat conjuntament per especialitzar-se i consolidar-se en el camp de la indústria alimentària. Per una banda, l’escola situada a Talarn està enfocada a l’elaboració de productes alimentaris artesanals de muntanya. D’altra banda, l’escola de Monells està centrada a formar tècnics per treballar a la gran indústria alimentària. 

Tant és així que tots aquells alumnes que estudien el curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’, oferta parcial del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústria Alimentària, que imparteix l’Escola Agrària del Pallars, podran realitzar un segon curs a l’Escola Agrària de l’Empordà i finalitzar el cicle per a obtenir la titulació de tècnic superior en Processos i Qualitat en la Indústria alimentària.

 

Servei de Formació Agrària 

El Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya està format per catorze Escoles Agràries distribuïdes per tot el territori català. La seua principal missió és professionalitzar el sector agroalimentari, mitjançant la millora de la qualificació dels seus professionals.

Ofereix una àmplia oferta de cicles, cursos i jornades en la modalitat presencial, semipresencial i a distància adaptats a les necessitats del sector agropecuari, forestal i alimentari. S’encarrega d’executar, seguir i avaluar els plans i els programes de capacitació professional agrària del Departament d’Agricultura en diversos àmbits: la formació inicial mitjançant cicles formatius de grau mitjà i grau superior; la formació contínua dels professionals del món agropecuari, forestal i alimentari; i, la incorporació de joves a l’empresa agrària. Coordina i gestiona el Campus Empresarial Agrari, un espai que ofereix formació en gestió empresarial a les empreses i professionals del sector.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies