HomeFestesLes Festes de les Terres de l’Ebre, protagonistes d’una exposició fotogràfica i...

Les Festes de les Terres de l’Ebre, protagonistes d’una exposició fotogràfica i videogràfica

Les Festes populars a les Terres de l’Ebre són un símbol icònic del caràcter dels ebrencs: acollidors, altruistes, cohesionadors, desinhibits, familiars, tradicionals i, sobretot, molt  xaladors. I ara, totes estes característiques estan recollides en l’exposició Festes a les Terres de l’Ebre. Mirades contemporànies que el Museu de les Terres de l’Ebre oferirà als seus visitants fins al 30 de setembre.

Així doncs, cinc creadors contemporanis volen mostrar la sociabilitat, la identitat, la cohesió, el caos, la violència, la lluita pel prestigi, els límits simbòlics i tota la gramàtica oculta darrere d’una festa popular a través de fotografies i vídeocreacions.

Les festes majors d’Amposta són les grans protagonistes d’esta exposició, ja que durant quatre anys, del 2006 al 2009, quatre creadors audiovisuals -David Fernández i Gerard Gil; Alba Sotorra, Lynn Poh i Alam Raga; Nuvuolo; i Santi Valldepérez- van enregistrar diferents documentals per tal de mostrar la relació entre tradició i modernitat de les festes ampostines, cadascun des d’un punt de vista: alguns de forma experimental, d’altres inspirats en el neorealisme italià, per exemple. En el camp de les imatges, la fotògrafa Roser Arques, en el marc d’un projecte amb el Museu, va escollir el Correbars -ara Carnabars, acte on es lliga Carnaval i Correbar- per a documentar les festes majors del municipi des del punt de vista alternatiu, comunitari i popular, però també de germanor i amb música en directe, on joves i no tan joves xalen col·lectivament.

Per tal de mostrar el caràcter més desvergonyit de les persones, Roser Arques va escollir Deltebre, Gandesa, Godall i Jesús per a il·lustrar els rols socials que s’establixen durant estes festes, així com la manera d’expressar les arrels i tradicions de les persones. Este recull fotogràfic va obtenir el Premi Taronja que atorga l’Escola d’Art de Tarragona.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 29

Últimes notícies