HomeCulturaLes instal·lacions artístiques i les actuacions de Balago i Xavi Lloses van...

Les instal·lacions artístiques i les actuacions de Balago i Xavi Lloses van ser la prèvia d’Eufònic 2018

El Festival d’Arts Sonores i Visuals de les Terres de l’Ebre, l’Eufònic 2018 va arrencar el passat dissabte dia 25 d’agost amb Xavi Lloses a la Capella de Santa Victòria de Vinaròs i la de Balago, el diumenge 26 d’agost, a l’església del castell de Miravet, tots dos artistes van presentar els seus nous treballs. Es poden veure les quatre instal·lacions artístiques a Amposta, Tortosa i Ulldecona.

“Ja fa quatre anys que el festival va fer un salt en què la Ràpita era l’epicentre, però passaven coses a altres espais”, indica Vicent Fibla, director del festival. Enguany, la sèptima edició seguix en la mateixa línia, ja que compta amb sis poblacions que formen part d’Eufònic 2018, i suma un total de 20 espais diferents. Tot i això, Fibla afirma que esta edició “aposta per nous camins com crear nous espais” -Lo Sindicat de La Ràpita- “com treballar per a nous públics” -l’espai YouFònic, més adreçat als adolescents i mil·lennials.

Estos dos elements que s’incorporen enguany van lligats de la mà, ja que l’espai YouFònic, que comptarà amb un taller que tractarà sobre els memes i els continguts que s’evaporen en 24 hores com les històries d’Instagram, i un altre per a perfeccionar la producció musical, així com d’una taula de debat amb quatre dels artistes punters en retratar el carrer de forma visual i sonora, estarà situat a Lo Sindicat.

Un dels elements icònics d’Eufònic és que “no s’adscriu a cap norma de les que regixen els festivals”, segons Fibla, i potser esta és la clau perquè el certamen estiga més que consolidat al territori, posicionant-se en el mapa de l’escena musical contemporània més enllà de les fronteres rapitenques i ebrenques.

Des de fa unes setmanes ja se saben els artistes que formaran part del cartell d’Eufònic 2018, com per exemple, Maotik, Melmann, North State, Martina Ampuero, Lawrence Rothman, We Are Not Brothers, D’Valentina, Betacam, Mariona Aupí, entre d’altres. Des de la direcció destaquen la gran presència d’artistes femenines, així com el gran nivell i qualitat dels més de 50 noms que formen part de la setena edició. Segons l’alcalde del municipi rapitenc, Josep Caparrós, “l’edició passada, l’Eufònic va comptar amb 4.000 assistents, una xifra que des de l’organització esperem poder superar-la”

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 61

Últimes notícies