HomeCulturaLes Jornades Musicals de l’Ermita troben “la fómula perfecta” en la 15a...

Les Jornades Musicals de l’Ermita troben “la fómula perfecta” en la 15a edició

Si a un espai “únic” i “màgic” com és l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona, lloc de rituals des de fa més de vuit mil anys, li sumes música en directe, sense límits estilístics, i que transmètiga energia i bones vibracions, tens com a resultat les Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona.

Esta és la “fórmula perfecta” que ha fet que este cicle de concerts haja arribat als quinze anys amb “tota l’energia per a continuar”. “Quan xoca l’energia de l’espai amb la música i el públic salten xispes de color i es genera la fórmula perfecta”, ha assegurat l’impulsor de les JMEP, Agustí Verticat, que ha recordat que per les jornades han passat ja més de 150 bandes. A més, s’ha vantat que moltes de les bandes que han passat per les jornades de l’Ermita han acabat sent després bandes d’èxit. “Totes van vindre en el moment adequat, ja que ara seria impossible. Som un festival menut i discret que sempre tenim al punt de mira les bandes del futur”. Este és el cas per exemple de la banda Derby Motoreta’s Burrito Kachimba (DMBK), que estarà a Ulldecona en la sessió del diumenge 7 de juliol. “Poques bandes novells han generat tanta expectació”, diu Vericat, que ha assegurat dels DMBK que són “la banda del futur”. Després d’haver passat pel Primavera Sound esta banda sevillana estarà a les JMEP amb la seua música d’influències inimaginables que barreja referents com el mític Triana amb la psicodèlia actual de King Lizzard o Lizard Wizard. 

Després del concert d’obertura a càrrec de Pepet i Marieta, que ha renovat tota la banda, este diumenge 9 de juny, les JMEP continuaran amb Trocamba Matanusca (16 de juny), una banda valenciana que fa música balcànica “amb un potent directe”. El 30 de juny serà el torn de l’australià Joel Sarakula, que presentarà Love club. Este artista, afincat a Londres, oferirà només tres concerts a la península i un d’ells serà a Ulldecona, acompanyat per una banda formada per músics de la Fundación Tony Manero. “Fa un directe d’aquells que tiren d’esquena, amb una interpretació perfecta, que dixa la pell de gallina i els ulls vidriosos”, diu Vericat. Un altre dels artistes internacionals queserà a les JMEP és el jove músic francès, Alexis Evans (28 de juliol), “un dels joves prodigis musicals amb més projecció d’Europa” i que combina el soul, el rock and blues i el swing, amb tocs de ‘chanson’ i ritmes llatins. També passaran per l’Ermita de la Pietat Koko Jean and The Tonics (14 de juliol), una de les millors bandes de rock, blues i soul d’Europa amb la potent veu de Koko Jean, o el trio d’alt voltatge Side Chick (21 de juliol) que es combinarà amb la música experimental de Caustic Roll Dive & Mike Mariconda. L’11 d’agost tindrà lloc La VII Festa Reggae a l’Ermita i el 25 d’agost pendran protagonisme els ritmes africans contemporanis amb Moya Kalongo i Musbaba Traoré.

Tots els concerts de les JMEP són en diumenge al vespre i el preu de l’entrada és de 5 euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 44

Últimes notícies