HomeSocietatLes restes orgàniques trobades als Tossals d'Aldover indicarien una possible activitats ramadera

Les restes orgàniques trobades als Tossals d’Aldover indicarien una possible activitats ramadera

Arqueòlegs de la URV relacionen l’assentament dels Tossals d’Aldover (Baix Ebre) amb l’activitat ramadera. Segons asseguren, les analítiques fetes al sòl del jaciment compten amb una gran quantitat de nitrats. A més, en una de les construccions de l’assentament l’equip de recerca ha trobat una gran quantitat de restes d’animals com cabres, bous, ovelles o ases. Es tracta del resultat d’unes excavacions que es van portar a terme entre el 2018 i el 2021. Durant els treballs, també es va trobar amb àmfores fenícies les quals portaven vi i peces de joieria i, segons explica el coordinador del projecte, Jordi Diloli, serien el resultat d’intercanvis comercials.

L’explicació que veiem a tot plegat és que els objectes fenicis provenen del comerç, de l’intercanvi que feien els pobladors dels Tossals amb els fenicis que venien des d’Andalusia, vorejaven la costa mediterrània i entraven navegant per l’Ebre“, explica Diloli.

D’aquesta manera, el formatge, la llet o la llana servien d’intercanvi per aconseguir joies, objectes de ceràmica o vi, un producte que encara no es produïa a tocar de l’Ebre, segons han explicat el Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) en les segones Jornades d’Arqueologia de les Terres de l’Ebre celebrades a Tortosa i al Castell d’Ulldecona a mitjans de novembre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies