HomeSense categoriaLes Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, l'Alt Pirineu i Aran...

Les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, l’Alt Pirineu i Aran passen dilluns a la fase 3

Les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, l’Alt Pirineu i Aran passen dilluns a la fase 3 i Barcelona i àrea metropolitana nord i sud –unificades en una sola regió- i Lleida passaran a la 2. 

El Ministeri de Sanitat ha acceptat íntegrament la petició de Salut també per a Lleida, que es va quedar a la fase 1 després d’un increment de casos positius en coronavirus i que va decidir incloure-la a la nova petició després de constatar una baixada en la incidència de casos, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf, que aquesta setmana han entrat en fase 2 continuaran durant una setmana més.

 

Catalunya en fase 2 i 3

 Sanitat ha acceptat les peticions del Departament de Salut i, a partir de dilluns, la regió metropolitana de Barcelona i Lleida passaran a segona etapa. També avançaran, en aquest cas a la 3, l’Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Salut va decidir finalment incloure Lleida a la petició, després que la setmana passada es decidís mantenir-la a la fase 1, en constatar una baixada en la incidència de casos de la covid-19, que han passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig als 25,4 del 28 de maig al 3 de juny.

A més, el Departament assegura que les cadenes de transmissió estan identificades i es fa un seguiment del 100% dels contactes. Malgrat això, Salut ja va avançar que caldria extremar la vigilància a Lleida ciutat, el Baix Segrià i la Segarra.

Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf, que aquesta setmana han entrat en fase 2 hi continuaran almenys una setmana més. Si l’evolució és bona, possiblement el Departament demanarà la setmana que ve que progressin a la fase 3.

 

La mobilitat entre CCAA, amb la “nova normalitat”

En fase 3 la Generalitat, d’acord amb el nou decret de pròrroga, passarà a gestionar la desescalada, a excepció de la mobilitat entre les unitats territorials, que continuarà en mans de Sanitat. En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que seran els presidents de les CCAA qui la determinarà a partir de la fase 3 quan la CCAA estigui en condicions de progressar a la “nova normalitat”, que “la mobilitat entre províncies d’una CCAA no hi ha problema en autoritzar-la” i “aquells que ho sol•licitin ho podran fer”. Malgrat això, ha dit que la mobilitat entre CCAA, “entenem que s’ha de produir entre les CCAA que han assolit la nova normalitat”.
 

Què es pot fer en fase 3?

Aquesta etapa permet reunions de fins a 20 persones –sempre mantenint les distàncies de seguretat- i l’obertura de barres de bars o l’ampliació de l’aforament de les terrasses exteriors de fins al 75%.

A més, poden obrir tots els comerços independentment de quina sigui la seva superfície –a les altres fases es permet l’obertura de només 400 metres quadrats de l’establiment- al 50% de la seva capacitat i s’obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris amb un aforament del 50%. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants.

 

El decret de mesures per a la nova normalitat, a punt

En aquest sentit, ha tornat a apel•lar a la “prudència” i a la “responsabilitat individual”. Illa ha recordat que dimarts que ve el Consell de Ministres aprovarà el decret de mesures que regiran “la nova normalitat”, a la que “haurem de fer front fins que tinguem una vacuna o una teràpia eficaç”.

El ministre la detallarà aquesta tarda amb els consellers autonòmics a la reunió interterritorial perquè hi puguin fer aportacions i elaborar “una versió més millorada de la que tenim en aquests moments”.
amb un retorn voluntari.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies