HomeCulturaL'escriptor campredonenc Emigdi Subirats presenta dues novetats literàries

L’escriptor campredonenc Emigdi Subirats presenta dues novetats literàries

Durant aquest mes de novembre han sortit a la llum dos interessants novetats literàries de l’escriptor campredonenc Emigdi Subirats.

Primerament, la biografia “El més vell dels catalanistes, Antoni Añón”. Es tracta d’un apunt biogràfic sobre un apotecari lletrat xertolí, Antoni Añón i Cortiella (Xerta 1825-1919). el qual va ser un dels pioners impulsors de la tardana Renaixença a les comarques centrals dels Països Catalans. Intel·lectual, músic, home de lletres, recercador del folklore local, fervorós catalanista, va participar el 1892 en la redacció de les històriques Bases per a la constitució regional catalana, conegudes com Bases de Manresa. Va tindre una estretíssima relació amb el músic Felip Pedrell, també és autor del famós Cant Xertolí. El llibre havia de sortir com a celebració del centenari del seu traspàs, s’ha endarrerit per la pandèmia. Editat per Onada Edicions de Benicarló, és una nova aportació a l’estudi de les lletres catalanes de finals del segle XIX.

En segon lloc, el regidor de cultura de Campredó ha tret una novetat ben significativa. Es tracta de “Petjades on earth”, el seu primer poemari en llengua anglesa. Professor d’anglès i d’alemany, Subirats ha emprés una nova aventura literària amb 50 poemes i un pròleg explicatiu sobre els quefers poètics en la llengua de Shakespeare. Les composicions estan impregnades per la preocupació pel pas del temps, tanmateix hi ha hagut espai per parlar dels sentiments més íntims de l’autor i de tot allò que el motiva personalment. Una aposta agosarada en una publicació de Petròpolis d’un notable interès.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 70

Últimes notícies