HomeSense categoriaL’estat del món (8)

L’estat del món (8)

 Les manifestacions contra el canvi climàtic s’estan estenent arreu del món; com titulava El País, “El grito de los jóvenes contra el cambio climàtico se convierte en global”. El  moviment Friday For Future (Divendres Pel Futur) promou una vaga estudiantil tots els divendres amb protesta  per la falta d’acció dels governs. Aquests moviments han forçat que parlaments com el britànic i l’irlandès i el govern escocès hagin promulgat una  “declaració d’emergència climàtica”. També ho ha fet, el passat mes de maig, el govern català. 

Ara cal que aquestes declaracions polítiques vagin acompanyades de compromisos i propostes concretes com, per exemple, les que demana Greenpeace: tancament de totes les centrals tèrmiques de carbó per al 2025, un sistema energètic 100% renovable per al 2030 o reduir totes les emissions de CO2 a zero per al 2040 en la Unió Europea. 
 Segons l’Organització Meteorològica Mundial, el passat mes d’abril la concentració atmosfèrica de CO2, el principal gas d’efecte hivernacle causant del canvi climàtic, va assolir el rècord històric, mai abans la humanitat havia suportat tant diòxid de carboni.
 No cal insistir més per ser conscients que ha arribat l’hora que nacions, ajuntaments i organismes passin a l’acció per salvar el planeta. Però cadascú de nosaltres també hem de col·laborar com, per exemple, seleccionant les escombraries per al seu reciclatge.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 56

Últimes notícies

-->