HomeSalutL'HTVC celebra el Dia Mundial de l'Infant Prematur amb la presentació de...

L’HTVC celebra el Dia Mundial de l’Infant Prematur amb la presentació de dos llibres

El Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha organitzat per al 17 de novembre, Dia Mundial de l’Infant Prematur, la presentació dels llibresLección de vida’ de Davínia Prieto i ‘Històries en primera persona’ de Francesc Botet, amb l’objectiu d’analitzar i la societat sobre les peculiaritats dels nadons que naixen abans de les trenta-set setmanes de gestació.

L’acte, que comptarà amb la presència dels autors, tindrà lloc dissabte, 20 de novembre, a les 11:30 h, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, i estarà conduït per Sílvia Franch Salvadó i Neus Rodríguez Zaragoza, ambdues pediatres, de la Unitat Neonatal del Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Durant la presentació, es podran adquirir els llibres i en finalitzar l’acte hi haurà signatures per part dels autors.

La prematuritat afecta el 10% dels naixements i és un dels problemes de salut més predominants en la població infantil. Durant el període neonatal, la prematuritat pot tenir efectes devastadors i origina fins al 75% dels casos de mortalitat perinatal, i el 50% de les discapacitats infantils. Durant els primers anys de vida, els infants prematurs tenen un major risc de patir dificultats d’aprenentatge, dèficit d’atenció, i també, problemes emocionals i d’integració social. La preocupació per estos efectes tardans ha fet que les Unitats Neonatals hagen implantat plans de cures centrats en el desenvolupament per a afavorir, amb estos programes, el desenvolupament neurològic i emocional dels nadons.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 77

Últimes notícies