HomeSense categoriaL'Institut Cartogràfic habilita un visor sobre els danys de la borrasca Filomena...

L’Institut Cartogràfic habilita un visor sobre els danys de la borrasca Filomena a l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha habilitat un visor amb imatges aèries comparatives per observar la superfície afectada pel pas de la borrasca Filomena al Delta de l’Ebre.

És una eina que vol facilitar a les administracions l’avaluació dels desperfectes, calcular les zones inundades, traçar camins que s’han perdut o determinar els límits dels conreus afectats. El visor també vol mostrar a la ciutadania les afectacions d’aquests fenòmens meteorològics de manera senzilla i visual.

Les imatges, preses amb una càmera fotogramètrica d’alta resolució espacial, es van prendre el 12 de gener i es processen per mostrar-les georeferenciades i comparades amb ortofotos convencionals que publica l’ICGC.

El visor amb imatges del satèl·lit Sentinel1 s’estima de manera provisional la superfície coberta per l’aigua o els sòls humits del delta de l’Ebre després del Glòria. El temporal va inundar 3.941 hectàrees de terreny. L’eina no permet calcular la profunditat de la làmina d’aigua existent ni distingir si es tracta d’aigua salada o dolça.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 26

Últimes notícies