HomeSocietatL'Institut Català de les Dones inicia una campanya de sensibilització a infants...

L’Institut Català de les Dones inicia una campanya de sensibilització a infants i joves per fer front a les violències masclistes en el marc de la Covid19

L’Institut Català de les Dones, del departament de la Presidència,  posa avui en marxa a les xarxes social la campanya #AgafaElGuant Infants i joves lliures de violències masclistes amb l’objectiu d’augmentar la protecció i la seguretat d’infants, adolescents i joves davant les violències masclistes en l’actual realitat derivada per la crisi sociosanitària de la Covid-19.

La convivència forçada amb els agressors, una connectivitat més intensa a internet i els canvis en l’ús de l’espai públic poden fer  incrementar i agreujar les situacions de violències masclistes.

 

#EstemAmbTu

La campanya, que visibilitza diferents manifestacions de violències masclistes per facilitar la seva identificació, es difondrà a través de Tik-Tok, Instagram, YouTube, Twitter i Facebook.

Per incrementar la difusió i eficàcia dels missatges a través de les xarxes, la iniciativa demana el suport dels i les influencers que s’adrecen al públic més jove.

 

Les situacions sobre les quals #AgafaElGuant hi posa èmfasi

#StopGrooming – Estigues alerta! Hi ha adults que es fan passar per col·legues a les xarxes.

#StopControl – Ets lliure de parlar amb qui vulguis i penjar les fotos que vulguis! Que no et controli la teva parella!

#ProuViolènciesMasclistes – Res del que facis justifica que t’intimidin, t’empenyin o et peguin, tens dret a una llar segura i una vida plena lliure de violències masclistes, tens dret a sentir-te segura al carrer

#ProuViolènciesSexuals – Tens dret a no rebre imatges sexuals que no has demanat, si reps imatges íntimes d’algú altre sense el seu consentiment, NO les renviïs- Aturem el sexpreading! Si difonen fotos íntimes teves sense el teu consentiment, t’estan fent sexpreading i és delicte, res justifica que et toquin sense el teu consentiment o t’obliguin a realitzar pràctiques sexuals que no desitges

#ProuViolènciesLGTBIfòbiques – Tens dret a viure la teva orientació sexual i identitat de gènere de forma lliure dins i fora de casa!

#ProuViolènciaPsicològica – Res del que facis justifica que t’humilïn, et culpabilizin o t’ignorin

#ProuViolènciaEconòmica – Ningú té dret de controlar els teus diners, prendre-te’ls o gastar-se’ls sense el teu consentiment

 

Recursos per a joves a dones.gencat.cat/agafaelguant

A través de la plana web de la iniciativa: dones.gencat.cat/agafaelguant es facilita un seguit de recursos audiovisuals que ajuden a la identificació de les violències masclistes. Aquí també es poden trobar els principals serveis on adreçar-se si s’està en aquesta situació. Els missatges de la campanya difonen i faciliten àmpliament les principals vies d’accés telemàtiques:

 

Contra les violències masclistes en pandèmia

A més d’aquesta iniciativa adreçada a la població més jove en situació de violències masclistes, l’ICD  posa a disposició de la ciutadania un seguit de documents divulgatius amb recomanacions per a les pròpies víctimes, el seu entorn més immediat o les persones professionals del circuit d’abordatge de les violències masclistes, que han estat elaborades juntament amb el Consell Nacional de Dones de Catalunya.

Aquesta iniciativa se suma a les diferents actuacions que ha creat el Govern de la Generalitat en l’estat d’alerta per garantir l’atenció a les dones en situació de violències masclistes i contrarestar les dificultats de trobar suport en professionals, familiars i amistats en el marc d’una situació crítica com un confinament forçat amb l’agressor, el desconfinament i el procés per arribar a la normalitat.

A més de fer seguiments a les dones usuàries dels serveis i recolzar el treball de les professionals d’atenció de tot el territori, crear espais de coordinació interinstitucional i amb entitats, o introduir la perspectiva de gènere en el Pla per a la reactivació econòmica i protecció social, son estratègies de l’ICD per garantir l’atenció: l’ampliació del servei telefònic permanent 900900120 o l’impuls d’una nova  xarxa de proximitat gràcies a la col·laboració dels establiments comercials operatius a través de la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”.

Tant el 900900120 com el web dones.gencat.cat a la plana “Serveis en l’estat de confinament” centralitzen tota la informació dels serveis d’atenció a dones en situació de violència masclista, ja siguin serveis d’altres departaments de la Generalitat, ajuntaments, consells comarcals, o entitats d’atenció.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

49 + = 51

Últimes notícies