HomeSense categoriaL'institut de l'Ebre participa en els Campionats de Formació Professional de Catalunya

L’institut de l’Ebre participa en els Campionats de Formació Professional de Catalunya

TORTOSA // L’institut de l’Ebre participarà en els Campionats de Formació Professional de Catalunya, Catskills, este any en modalitat online. El centre serà l’organitzador de preparar la competició amb l’especialitat d’Emergències sanitàries.

Juntament amb un total de 139 centres educatius participaràn en la 8a edició del certamen, que enguany s’obren al públic a través de la retransmissió en streaming, adaptant-se d’aquesta manera a la situació actual de pandèmia. En esta edició es realitzen competicions de 41 especialitats diferents, cadascuna d’elles plantejada de manera telemàtica (l’alumnat participa des del mateix centre) o presencial (amb una única seu on es desplacen els participants i tutors). 

Un total de 426 alumnes de cicles formatius de grau mitjà i grau superior van començar els entrenaments dels campionats al mes de febrer, a manera de simulacre, per preparar-se per a les competicions que s’estendran fins a finals de juny. Esta edició, els campionats d’FP de Catalunya s’obren al públic i les competicions de les 41 especialitats es poden seguir per streaming arreu del territori català. 

Els guanyadors de les modalitats amb continuació estatal competiran a Spainskills i, en cas de guanyar medalla d’or, podran participar als Worldskills, campionat internacional d’oficis que tindrà lloc a Shanghai (Xina) 2022 i a Euroskills Sant Petersburg 2023.

Els Campionats d’FP de Catalunya, que organitza el Departament d’Educació conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnat i professorat dins el marc de la formació professional.

Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les destreses adquirides als cicles que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories. El contingut de les proves es recull a les Directrius Tècniques i Test Projects de cada especialitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 36

Últimes notícies