HomeSocietatLliurament del premi al Millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021 a la fira...

Lliurament del premi al Millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021 a la fira de l’oli i la garrofa de Jesús

Fa sis anys que la fira de l’oli de Jesús va incorporar la garrofa com a element del certamen, entenent que el producte forma part des de segles de la tradició pagesa del nostre territori. Des de l’associació d’Empreses Innovadores de la Garrofa (EiG) es dediquen a millorar i potenciar el producte, des d’aspectes de cultiu fins al consum dels productes que se n’obtenen.

La novetat d’enguany serà la presentació del I Concurs al Millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021, i el seu guanyador.

Com explica Josep Borràs, president d’EiG, ells aposten per la R+D+I del cultiu del garrofer amb el projecte de foment i millora del cultiu d’este arbre a Espanya, així com la promoció i forment del consum de la garrofa i els derivats en l’alimentació humana: “Es treballa en les investigacions sobre noves varietats que produïxen un percentatge de garrofí més elevat, i una polpa amb els nivells de sucre desitjables, a fi de tindre una garrofa compensada i amb la que es puga obtenir el màxim valor econòmic”. Quant a la promoció del cultiu, com recorda Borràs, “EiG manté convenis amb diferents vivers, els quals produïxen, per a la venda, tant planta borda com empelt, i a preus competitius”.

L’impacte esperat del projecte sobre el sector de la garrofa nacional està relacionat, segon Borràs, amb la millora de la propagació comercial, “que puga afavorir el foment del cultiu, la selecció de noves varietats que s’adapten millor a les actuals demandes comercials i l’increment de la sostenibilitat del cultiu pel seu benefici en la mitigació del canvi climàtic”.

Borràs convida tothom a apropar-se a la fira, “per a poder conversar i aclarir els dubte que puguen sorgir amb referència als projectes, i compartir amb tots els pagesos la nostra passió per la garrofa”.

El diumenge 15 de maig tindrà lloc l’innovador acte, a les 11.30 h, amb la presència del doctor Joan Tous, tot un expert de la matèria.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 14

Últimes notícies