HomePolíticaLluís Salvadó, Maria Jesús Viña, Manel Launes i Joan Aubanell escollits...

Lluís Salvadó, Maria Jesús Viña, Manel Launes i Joan Aubanell escollits primers candidats d’Esquerra a l’Ebre per al Parlament

Les quatre federacions comarcals de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya van finalitzar este dissabte la celebració dels congressos per escollir les persones candidates que integraran les llistes electorals del Parlament de Catalunya. A cada Congrés només es va presentar una única candidatura a primera persona candidata de la comarca, la qual va rebre el suport unànime de la respectiva militància comarcal.

La Federació comarcal del Montsià va escollir com a primer candidat a Lluís Salvadó i Tenesa, actual diputat al Parlament de Catalunya, càrrec que havia ocupat entre els anys 2012 i 2016, i al que va renunciar en ser nomenat secretari d’Hisenda del Govern de la Generalitat. El Baix Ebre va escollir com a primera candidata a Maria Jesús Viña i Ariño, que és regidora a l’Ajuntament de Tortosa, presidenta de la secció local i responsable de la secretaria de Ciutadania de la Federació de l’Ebre del partit. Manel Launes i Llop, responsable de la secretaria d’Imatge i Comunicació de la secció local d’Esquerra de Móra d’Ebre, va ser el triat per la Ribera d’Ebre; i Joan Aubanell Sabaté, que és regidor del grup municipal d’Alternativa per Gandesa ho va ser per la Terra Alta.

A més les quatre federacions comarcals van escollir la resta de candidats que els acompanyaran a les llistes. Al Montsià, Alfons Montserrat i Esteller, actual diputat al Parlament i president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, és qui amb Neus Guiu i Cervelló, responsable de la secretaria d’Imatge i Comunicació de la Federació d’Esquerra a l’Ebre, i de la secretaria de la Dona d’Esquerra a Ulldecona, acompanyaran a Salvadó.

La resta de candidats que representaran al Baix Ebre seran Irene Fornós i Curto, actual diputada al Parlament de Catalunya i regidora de l’EMD de Bítem; Antoni Gilabert i Rodríguez, regidor a l’Ajuntament de l’Aldea, conseller Comarcal i president del Consell Esportiu del Baix Ebre, i Carlos Bel i Carbó, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya – Més Deltebre.

L’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim i Gironés, completarà la representació de la comarca; i Maria Jesús Ardévol i Gironés, regidora d’Entesa per la Fatarella, responsable de les àrees de Cultura, Turisme, Promoció Socioeconòmica i Noves Tecnologies al govern municipal, ho farà en nom de la Terra Alta.

Pròximament l’Executiva Nacional i el Consell Nacional del partit aprovaran i ratificaran l’ordre definitiu de les llistes electorals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 70

Últimes notícies