HomeSocietatLo Pati obre la convocatòria de la 17 edició de La Biennal...

Lo Pati obre la convocatòria de la 17 edició de La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta

Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre ha obert la convocatòria de la 17a edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM).

Hi podran presentar projecte tots els artistes majors d’edat amb residència a l’Estat espanyol, amb un màxim de quatre obres de temàtica i tècnica lliure, que han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat seleccionades ni premiades en cap altre certamen.

El termini de presentació acaba el diumenge 31 de juliol. El jurat independent, format per professionals del sector, serà l’encarregat de seleccionar les obres que formaran part de l’exposició de la dissetena edició de la BIAM i escolliran l’obra guanyadora.

Un reconeixement de la qualitat

Enguany, la biennal ha actualitzat la convocatòria de bases amb millors condicions per als artistes i els membres del jurat per, d’esta forma, complir amb les bones pràctiques del sector. Així, a més d’assumir les despeses d’enviament de les obres i les assegurances, l’organització pagarà 400 € a tots els artistes seleccionats. El premi del guanyador s’incrementarà en 1.000 € respecte a l’edició anterior i assolirà la quantitat de 5.000 €. Per tot plegat, la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC) ha atorgat un segell de bones pràctiques a la convocatòria de la BIAM 2022. Un reconeixement que a Catalunya només l’ostenten la fàbrica de creació oberta La Escocesa, el centre de producció i recerca artística Hangar i el projecte |DENSITAT, una plataforma d’acció i investigació artística que experimenta interaccions entre l’art i l’espai social.

Un projecte d’àmbit estatal

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) és un premi d’àmbit estatal que al llarg de les setze edicions anteriors (1989-2020) s’ha consolidat com un potent aparador de la creació emergent del país: és un termòstat de l’activitat artística estatal respecte a la creació contemporània, i permet mesurar la temperatura de les diferents orientacions artístiques i conceptuals que guanyen protagonisme des dels diferents àmbits creatius, combinant artistes emergents i consolidats i aglutinant propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 46

Últimes notícies