HomeCulturaL’obra de Zoraida Burgos inspira les ‘Mirades femenines’ d’una quinzena de...

L’obra de Zoraida Burgos inspira les ‘Mirades femenines’ d’una quinzena de fotògrafes de l’Ebre

Il·lustrar a través de fotografies els versos poètics de Zoraida Burgos és la intenció que hi ha al darrere de la mostra Mirades Femenines, que des d’este dilluns pot visitar-se al Palau Oliver de Boteller de Tortosa. Així, fins a catorze fotògrafes de les Terres de l’Ebre -entre elles, la del Setmanari L’EBRE, Núria Caro- s’han inspirat en els poemes de l’escriptora tortosina per tal d’establir un diàleg entre la fotografia i la poesia.

L’exposició, que ha estat produïda amb la col·laboració de l’associació cultural diLLUMs d’Arts al Forn té un doble objectiu: “D’una banda, fer un reconeixement a una gran escriptora de les lletres catalanes, com és la nostra Zoraida Burgos, i, d’altra banda, donar a conèixer i valorar una sèrie de dones fotògrafes del territori per mostrar el talent de creadores que hi ha a les comarques ebrenques”, detalla Ricardo Gascón, representant de diLLUMs d’Arts al Forn.

Cultura i l’Institut de les Lletres Catalanes homenatjaran Zoraida Burgos, el dijous 23 de març

Així mateix, la directora territorial de Cultura, Victòria Almuni, ressalta “la dialèctica que es crea entre el talent creatiu de Zoraida Brugos a través dels seus poemes i la interpretació que cadascuna de les fotògrafes en fa i que permet l’espectador i espectadora incorporar-se a este joc de mirades”.

 

Imatge d’este dilluns, durant la inauguració de l’exposició ‘Mirades Femenines’, al Palau Oliver de Boteller de Tortosa. / FOTO: JOAQUIN ISMAEL.

Commemoració del 90è aniversari de Zoraida Burgos 

Esta mostra, que ha comptat amb la implicació dels Serveis Territorials de Cultura i Igualtat a l’Ebre, s’inclou dins dels actes per a commemorar els 90 anys de l’escriptora tortosina, que va complir el passat dia 10 de març. Així, els Serveis Territorials de Cultura a l’Ebre, conjuntament amb l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC), homenatjaran la poetessa Zoraida Burgos el Dia Mundial de la Poesia, el pròxim dimarts, 21 de març. Almuni determina que l’escriptora “és un referent aquí, a les Terres de l’Ebre, en el món de la poesia, per la qual cosa volíem aprofitar el seu aniversari per a fer difusió de la seua figura” més enllà del territori, perquè “Zoraida Burgos siga reconeguda com un referent nacional”.

D’entre la programació, destaca l’espectacle Blaus: la cançó blava de la Zoraida, el dia 21, amb l’actriu Clara Mir i el músic Artur Ponsà, sota la direcció d’Albert Roig. També es farà un recital poètic a través de diferents col·lectius culturals; i el dijous, dia 23, s’ha programat un segon acte, al Palau Oliver de Boteller, que comptarà amb la participació de la mateixa poetessa, la directora de l’ILC, Izaskun Arretxe, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i autoritats de les Terres de l’Ebre, com Almuni, el delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en què hi haurà poemes musicats i espectacles vinculats a la seua obra literària.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies