HomeSocietatL’Oficina Jove de la Terra Alta fomenta l’orgull rural a través d’Instagram

L’Oficina Jove de la Terra Alta fomenta l’orgull rural a través d’Instagram

Per segon any consecutiu, l’Oficina Jove de la Terra Alta ha organitzat un concurs de fotografia a la xarxa social Instagram amb l’objectiu de promoure el sentiment de pertinença i col·lectivitat dels adolescents i joves al món rural, mitjançant la publicació d’imatges significatives del fet de ser i viure en un poble.

Entre totes les imatges presentades, s’ha escollit com a fotografia guanyadora l’obra de Judit Amposta [@faigfotosdetantentant], que protagonitza la portada del Calendari Jove 2022, juntament amb dotze fotografies més sorgides del concurs que il·lustraran els dotze mesos de l’any. A les imatges seleccionades queden reflectides les tradicions, la natura, el paisatge agrícola, el patrimoni i la biodiversitat del territori.

El concurs s’emmarca dins del projecte Autoestima Rural, que pretén posar en valor la qualitat de vida dels territoris rurals i trencar l’imaginari col·lectiu dels pobles buits i sense vida. Un dels punts més importants que s’ha treballat des del seu inici és la visibilització de joves emprenedors mitjançant entrevistes a Instagram Live i que després es publiquen a la pàgina web www.joveterraalta.org.

L’arrelament dels joves al territori és clau per al seu retorn a l’hora d’establir-se i muntar un projecte de vida. Per això, és important dotar de referents les noves generacions i mostrar les oportunitats que ens ofereix el territori privilegiat on vivim”, remarca Marc Sampé, tècnic de joventut de la Terra Alta.

Com a premi, els participants rebran una làmina de l’il·lustrador Xavier Viña [@xeifff], un dels artistes que formen part del catàleg TERRANYINA, un espai creat per l’Oficina Jove de la Terra Alta on s’hi agrupen artistes i creadors de la comarca amb la finalitat de donar-los visibilitat, publicitar-los i potenciar-los de cara al món professional. “El món artístic en l’àmbit rural pot esdevenir una forma de combatre el despoblament, mitjançant la creació de sinergies i connectant el talent emergent”, apunta Sampé en aquest sentit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies