HomeSocietatL'opció més votada dels pressupostos participatius de Tortosa és la instal·lació de...

L’opció més votada dels pressupostos participatius de Tortosa és la instal·lació de nous elements a l’skateparc

Els pressupostos participatius de Tortosa 2022 ja ha finalitzat el recompte de les votacions. Enguany hi ha participat un 30,5% més de persones que a l’última edició del 2021, una dada que s’ha vist afavorida també per la recuperació de la votació presencial durant la fira Expoebre, que des del 2019 no s’havia pogut incloure en el procés a conseqüència de la pandèmia.

Una vegada validades les butlletes, la distribució d’actuacions escollides es reparteix de la següent manera: vuit corresponen al nucli urbà de Tortosa, dos corresponen als Reguers, mentre que a Vinallop també n’han sortit escollides dos.

L’opció més votada ha sigut la millora i instal·lació de nous elements a l’skateparc del parc dels Països Catalans, amb la substitució d’alguns dels elements actuals. Esta actuació té un pressupost de 48.000 euros. En segon lloc, l’opció més votada ha sigut la millora de l’accessibilitat de voreres en 38 punts de Ferreries i del Temple (47.000 euros).

Seguidament, la millora de les escales d’accés al Seminari (45.000 euros). Amb els diners restants, també hi ha consignació per a la instal·lació de plaques solars a l’escola de Ferreries (24.000 euros); la instal·lació d’una àrea de lleure a la platja de la Xiquina, al darrera del pavelló firal (18.000 euros); la instal·lació de punts d’alimentació per a colònies de gats a Sant Llàtzer (6.500 euros); la renovació de les cistelles a les pistes de bàsquet exteriors del pavelló poliesportiu del Temple (12.000 euros), i la instal·lació de jardineres al centre comercial, als carrers Sant Blai, de’n Carbó i de la Sang, valorades en 9.000 euros.

En el cas dels Reguers, les dos opcions més votades es reparteixen els diners disponibles: l’adquisició de mobiliari per a les festes del poble (taules i cadires), amb un cost de 8.000 euros, i la instal·lació d’elements per a exercici físic a l’aire lliure, valorada en 12.000 euros.

A Vinallop, les dos opcions més votades són la renovació de l’enllumenat de la pista poliesportiva amb lluminàries LED (17.000 euros) i la instal·lació d’enllumenat a la zona del circuit biosaludable (3.000 euros).

Per a esta edició dels pressupostos participatius, l’Ajuntament de Tortosa ha destinat un 25% més de recursos que a les anteriors edicions. Això representa que s’ha passat dels 200.000 euros inicials als 250.000 euros.

Tant l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han agraït a totes les persones que han fet possible estos pressupostos participatius: als equips tècnics municipals però, sobretot, a totes les persones que s’hi han implicat des del primer moment fent propostes i posteriorment votant-les, fins i tot en alguns casos incentivant el vot per a les seues candidatures: “sabem que diversos col·lectius han fet campanya per a aconseguir suport per a les seues propostes, grups que són de gent jove, amb la qual cosa els hem de felicitar per ser tan actius, però també entitats esportives o associacions de veïns”, ha detallat l’alcaldessa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 15 = 24

Últimes notícies