ESPORTS // L’ultra fondista roquetenc Joan Ventura va finalitzar el passat 24 de juny un altre repte amb èxit, completant el recorregut de la mítica Spine Race en la seua versió d’estiu. Es tracta d’una cursa de 428 km non-stop que transcorre per un dels senders més llargs i difícils del Regne Unit.
El Pennine Way, va des de la població d’Edale fins a Kirk Yetholm, frontera amb Escòcia. La cursa conclou tocant la icònica paret del Border Hotel Kirk Yelthom. És una cursa amb autosuficiència, sense marcatge i amb només 5 avituallaments. Dels 100 participants la vam acabar la meitat. Una de les dificultats més grans, a part de la distància, era saber gestionar els sobtats canvis de temperatura entre el dia (calor) i la nit (temperatures prop de 0 sota 0) amb ràfegues fortes de vent i moments de pluja. Joan Ventura va acabar el vintè de la general amb un total de 121 hores. Com a motiu solidari va convidar a totes les persones que el van seguir, a fer una donació per als nens i joves amb dificultat social de la Creu Roja i per l’Associació Lliga contra el Càncer.
Aquestes no han estat les primeres 100 milles de Joan Ventura, que ja havia completat la Ronda dels Cims, fent la volta a tot Andorra de 170 km i 13500 +, les 100 milles de la Ehunmilak amb els seus 11000 +, els 170 km travessant la part mitjana d’Anglaterra a la Spine, la Transgrancanaria anant d’un costat a un altre de l’illa amb els seus 125 km. Però reconeix que han estat les 100 milles més difícils “l’ombra de l’abandonament no va parar de perseguir-me en tot moment, va ser molt difícil, un viatge increïble. Encara em costa creure el que he fet. Aquestes 100 milles han estat les més complicades a les quals m’he enfrontat”.