HomeSense categoriaMabel Marcos es converteix després de 400 anys en la primera dona...

Mabel Marcos es converteix després de 400 anys en la primera dona a assumir el màxim càrrec de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

La Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa ha renovat com és habitual coincident amb la Missa Dominica del mes de novembre la seva junta de govern, escollint a Mabel Marcos Martin per ocupar el càrrec de Primera Majordoma. Serà la primera vegada que una dona  després de més de quatre-cents anys d’història ostenti el màxim càrrec de la institució tortosina. Malgrat la butlla del Papa Pau V al segle XVII on parlava d’una confraria d’homes i dones i després del renovat redactat dels estatuts l’any 2005, mai s’havia produït que aquesta circumstància arribés al punt més alt de l’esgraó de càrrecs oficials. Mabel Marcos, que agafa el relleu de José Maria Utgés, arriba a aquesta funció després d’una elecció realitzada pel tradicional sistema d’insaculació entre els confrares que voluntàriament han volgut optar al càrrec i que prèviament han passat per totes les diferents funcions dins de l’entitat.

La nova primera majordoma parlava el dia de la seva presa de possessió que per ella era “un regal, un orgull i un privilegi, i sóc conscient de la responsabilitat que comporta sent a més a més la primera dona a arribar al càrrec. Com a tortosina i devota de la Mare de Déu de la Cinta el dia d’avui quedarà marcat en el calendari de la meva vida com un dels més emotius i gratificants”. Mabel Marcos confia a poder aportar el màxim durant el seu any al capdavant de l’Arxiconfraria però a partir d’un concepte molt clar, “he de continuar fent el que s’ha fet durant més de 400 anys. Estem obligats a posar el nostre granet de sorra en continuar la labor dels nostres avantpassats, adequant-la això sí, a la realitat actual”. Marcos creu que no és fàcil convertir en paraules sentiments i emocions, i que cada primer majordom ha viscut aquesta experiència d’una manera íntima i personal però amb una clara idea comuna, “la nostra raó de ser i la finalitat per la qual estem aquí no és una altra que fomentar la devoció a la Cinta, portar a terme la labor comunitària d’ajuda i consol als més necessitats, i honrar la memòria de tots els que ens han precedit”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies