HomeTurismeMeritxell Roigé aposta per seguir fent de Tortosa una destinació turística referent

Meritxell Roigé aposta per seguir fent de Tortosa una destinació turística referent

L’alcaldessa i candidata Meritxell Roigé ha presentat les propostes de l’àmbit turístic que s’inclouen al programa de Junts per Tortosa. Acompanyada per membres de la seua candidatura i des de les escales de la catedral, Roigé ha destacat “l’aposta per continuar fent de Tortosa una destinació turística referent”. L’alcaldessa ha recordat que “en els darrers anys s’han generat equipaments i actius turístics com el Museu de la ciutat, el centre d’interpretació de la Setmana Santa, el passeig de la muralla del segle XIV, la renovació dels Jardins del Príncep, l’obertura al públic del refugi antiaeri de la Guerra Civil, o la via verda”. En aquest sentit, ha detallat que en els darrers quatre anys s’han incrementat en un 22% les pernoctacions a la ciutat.

Per fer del turisme un dels motors econòmics de la ciutat, es continuaran ampliant els actius com és la nova plaça de la Catedral, que a més de ser un nou mirador al riu, permetrà fer visitables les importants restes arqueològiques que documenten els més de 2.000 anys d’història de la ciutat. “Tenim un tram de 50 metres de la muralla romana, el fòrum i la tabernae de l’època altimperial, la fàbrica de salaons del segle V, l’absis de la primera església visigòtica, i la façana fluvial del segle XIV”, ha recordat Roigé.

També s’ampliarà el Museu, com un dels punts més visitats de la ciutat, amb dos nous espais expositius; i el Centre de les Tres Cultures que obrirà les portes al call jueu i que complementarà la rehabilitació del Balneari d’En Porcar, que es farà conjuntament amb la Diputació de Tarragona. Roigé també ha destacat el passeig de les cultures amb la perllongació del passeig de Ronda circumval·lant el castell de la Suda i que permetran fer un recorregut històric a través de les escultures de personatges referents de la ciutat i el territori fetes per Ignasi Blanch.

La candidata també ha avançat que es farà un nou tram del passeig de les fortificacions a través de la muralla que va des de la plaça Mossèn Sol fins al portal de Tarragona; així com la consolidació del castell de Tenasses. “Va ser aquest govern qui va adquirir-lo i ara apostem per impulsar la interpretació d’aquest recinte emmurallat”, ha afegit.

Roigé també ha explicat que “l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell amb una tercera sala permetrà acollir congressos i simposis que portaran més gent a la ciutat”. Uns visitants que també arriben de la mà de l’esport. Així, a més de la celebració dels World Sports Games aquest juliol i que portaran a la ciutat milers d’esportistes amb les

seues famílies, la candidata ha manifestat que “Tortosa ha de ser seu de competicions esportives nacionals i internacionals, així com continuar atraient esdeveniments culturals com el festival de cinema turístic Terres Catalunya o el d’art efímer A Cel Obert”. Un altre dels actius principals de la ciutat és el riu Ebre i Roigé vol continuar obrint la ciutat al riu. “Volem fer-ho amb projectes realistes i viables, i per això volem ampliar el passeig fluvial que arriba fins al Mercat i perllongar-lo fins a Remolins, amb carril bici, perquè arribi a la Universitat”, ha detallat. Un riu que també ha d’acollir activitats esportives i lúdiques que fomentin la seua navegabilitat.

Durant el proper mandat també se celebraran els 25 anys de la Festa del Renaixement, de la que Junts per Tortosa vol continuar potenciant com un dels esdeveniments turístics de referència, així com la presència de la ciutat en fires nacionals i internacionals que permetin seguir incrementant els turistes de nous mercats consolidats i emergents.

Aquestes són algunes de les principals propostes de l’àmbit turístic que s’inclouen al programa de Junts per Tortosa i que es pot consultar a la web www.meritxellroige.cat

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies