HomeSense categoriaMés de 2.000 persones participen en la tretzena edició de La Festa...

Més de 2.000 persones participen en la tretzena edició de La Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta

MONTSIÀ // L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs ha resumit la tretzena Festa del Mercat a la Plaça edició semiconfinada tot mostrant-se satisfet per la participació en esta edició especial assenyalant que “ha estat una Festa una mica més que la de l’any passat, però segurament ha estat molt menys del que serà la de l’any vinent”.

Tomàs ha xifrat en més de 2.000 les persones que havien assistit als diferents espectacles, “això, sense tenir en compte les persones que han menjat a les tavernes, ubicades enguany als bars i restaurants del municipi o els que han visitat els comerços que dissabte tenien el seu taulell al carrer”.

L’alcalde també ha volgut destacar el fet que la Festa d’enguany, emmarcada també dins del projecte Amposta Ciutat Diversa, ha inclòs accions per garantir la diversitat i la inclusió de tothom. Així, la inauguració va comptar amb la traducció simultània de la llengua de signes “i això va permetre que un grup de persones amb una discapacitat auditiva pogués participar de l’acte”.

Tanmateix, dins del programa d’activitats s’ha fet ‘El racó de l’orador’, un espai on tothom podia dir la seua lliurement. “Cada vegada més, la Festa del Mercat és un espai inclusiu on tothom té cabuda i on tothom participa de la manera que considera oportuna”.

La regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, ha volgut voler fer un agraïment a totes les entitats del municipi que, un cop més i malgrat la pandèmia, s’han implicat en l’organització de la Festa. “Ha sigut la Festa que hem organitzat amb menys temps i que hem hagut d’anar adaptant a les recomanacions del Procicat”, deia la regidora. Martí també es va voler mostrar satisfeta amb tota l’organització i execució de la Festa i ha assenyalat que l’únic incident destacable va ser la necessitat de traslladar els espectacles de diumenge tarda per la possibilitat de pluja.

Pel que fa al director de la Festa del Mercat, Jordi Príncep, ha destacat el fet que l’edició del 2021 va ser una edició “ben especial, que segur que serà de trampolí per a les pròximes edicions, i més tenint en compte d’on veníem el 2020”. “Ens hem hagut de reinventar en alguns aspectes respecte a altres edicions, com per exemple la celebració del Taulell del Carrer o l’exposició de vestimentes tradicionals al Mercat Municipal”.

 

El pregó, a càrrec de la infermera Assumpció

La Festa del Mercat a la Plaça va arrancar oficialment divendres 21 a la tarda amb el pregó inaugural a càrrec de la infermera de l’època Assumpció, interpretada per la també infermera de l’Hospital Comarcal, Anna Escobar, en representació de tot el personal sanitari i de serveis essencials que han estat a al primera línia de la pandèmia. La infermera va fer un repàs per les millores sanitàries que s’han viscut a Amposta des de principis de segle XX i fins la creació de la Clínica Arrossera i posterior Hospital Comarcal d’Amposta.

El programa de la Festa del Mercat a la Plaça incloïa deu espectacles diferents, tots ells a l’aire lliure, així com també dues rutes turístiques (una pels molins arrossers i l’altra per Amposta), el sopar a les fosques als bars i restaurants i el taulell al carrer al comerç. La propera edició de la Festa del Mercat a la Plaça està prevista del 19 al 22 de maig de 2022.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 42

Últimes notícies