HomeSense categoriaMilers de persones demanen que les ajudes a la tauromàquia i als...

Milers de persones demanen que les ajudes a la tauromàquia i als correbous es destinen a altres sectors culturals afectats pel confinament

L’ONG animalista AnimaNaturalis ja ha recollit més d’11.000 signatures arreu de l’Estat espanyol per demanar al ministeri de Cultura que les ajudes que s’han previst per al sector taurí per compensar la cancel·lació de curses de brau a causa del coronavirus es dediquin a altres àmbits de la cultura afectats pel confinament.

AnimaNaturalis va impulsar la iniciativa fa deu dies a la seua pàgina web després de la cancel·lació de les primeres curses de toros de la temporada. Fins ara ja s’han cancel·lat unes 200 curses pel coronavirus, segons dades de ANOET, la patronal d’organitzadors d’esdeveniments taurins. En el cas dels tancaments i festes populars, la xifra de cancel·lacions s’elevaria ja a 1.684, el 9,34% dels previstos per al 2020.
 
Aïda Gascón, directora de l’entitat Gascón, explica que “els taurins estan demanant plans de contingència, recuperació i suport als seus negocis des del govern”, considera que l’executiu espanyol no només ha de rebutjar aquestes “exigències” sinó que s’hauria de “replantejar les ajudes a la tauromàquia i destinar-les on sigui més necessari”. AnimaNaturalis assegura que el sector taurí rep cada any partides pressupostàries de milers d’euros per finançar activitats taurines des ajuntaments, diputacions, autonomies i també des del govern d’Espanya, per subvencionar penyes, associacions, escoles i festejos de l’àmbit taurí. L’entitat estima que una trentena d’ajuntaments de Catalunya, la majoria de les Terres de l’Ebre, destinen 1 milió d’euros de diners públics per a la realització de bous embolats, bous capllaçats i tancaments. La temporada de correbous acostuma a arrancar a l’abril per les festes de Sant Jordi d’Aldover, però en l’actual context és probable que es comencen a ajornar actes taurins. 

“Els recursos de l’administració pública no s’han d’usar per promocionar i contractar espectacles basats en l’abús i maltractament animal, menys encara en els propers mesos, en els quals es necessitarà tot l’esforç i suport públic per destinar-los als recursos sanitaris i a pal·liar els efectes econòmics per a les famílies, autònoms i empreses”, insisteix Gascón.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 21

Últimes notícies