HomeCultura“Modelisme Naval. Les maquetes de Miguel Ferré Chillida” arriba al Museu de...

“Modelisme Naval. Les maquetes de Miguel Ferré Chillida” arriba al Museu de la Mar de l’Ebre

L’exposició és una iniciativa del Museu de la Mar de l’Ebre i l’Ajuntament de la Ràpita, amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre.

Miguel Ferré Chillida (Sant Carles de la Ràpita, 1927) va créixer remant i navegant a vela al costat del seu pare. La seva experiència personal amb les embarcacions el porta, des de molt jove, a construir maquetes de vaixells d’una manera artesanal i autodidacta, amb restes de fusta i eines senzilles.

L’elaboració de cada una començava sempre amb el dibuix de l’embarcació a construir per obtenir-ne les plantilles. Després, començava la fabricació del casc, buidant una peça de fusta amb enformadors i ganivets. Si era una embarcació més gran, calia començar per la quilla i les costelles. I totes les peces que la conformaven eren fetes de la mateixa manera, amb fusta i creades des de zero amb ganivet, serretes, estisores, regles, pinces, serjants i paper de vidre de tots els gruixos. Sovint calia la mà destra de la seua dona en la confecció de les veles.

Tot i que Miguel Ferré ha realitzat maquetes de tot tipus, en aquesta ocasió es mostra una selecció de 25 embarcacions característiques de la mar de l’Ebre, com les muletes, les parelles de bou, i els vaixells de tresmall i arrossegament, entre d’altres.

Totes elles, a més d’explicar 70 anys de dedicació al modelisme, serveixen per entendre l’evolució nàutica que ha patit la nostra costa durant l’últim segle. Ferré, amb 95 anys, troba a faltar l’habilitat que havia tingut i sovint diu que ja no recorda com ho feia, però ens llega un testimoni viu de la navegació a vela, la mecanització del mar i els estils constructius dels nostres mestres d’aixa a través d’unes maquetes d’una qualitat excepcional.

A més a més, “Modelisme Naval. Les maquetes de Miguel Ferré Chillida” es presenta com una de les activitats que el nostre museu programarà per a la festivitat Orígens.

L’exposició s’inaugura a la sala d’activitats temporals del museu el divendres 2 de setembre a les 17:30h. Serà visitable fins al diumenge 9 d’octubre, i l’entrada serà gratuïta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies