HomeNecrològicaMor als 76 anys a Tortosa el filòsof i escriptor ruralista i...

Mor als 76 anys a Tortosa el filòsof i escriptor ruralista i viatger Juanjo Rovira Climent

El 27 de setembre va morir a la residència Sant Miquel de Tortosa, on estava ingressat, l’escriptor i filòsof ruralista Joan Josep Rovira Climent, nascut a Cinctorres, a la comarca dels Ports, però que feia dècades que estava instal·lat a Tortosa, a la qual va perfilar a Tortosa de carrer, i on va desplegar bona part de la seua obra.

Rovira va tancar els seus estudis de filosofia i teologia a la Universitat Gregoriana de Roma i va estudiar per ser capellà, tot i que després va decidir secularitzar-se. Va projectar un pensament caracteritzat per l’humanisme, el ruralisme i una espiritualitat oberta.

En el camp de la filosofia, destaquen les seues obres Breu tractat de filosofia rural, El món absent: segon tractat de filosofia rural i L’home interrogant: primer assaig de filosofia.

Ara bé, els seus treballs més populars van ser els dedicats als viatges i a la terra, en què barrejava els detalls amb una perspectiva memorialista. Destaca Terra màtria, contrapunt a les pàtries imperialistes, però també Viatge de tèbia llum, Olor de terra, El cor vagabund, Volta en carro a Catalunya: cròniques humils, La gent del Matarranya o Duna Delta, totes elles referents. E

l lligam de la seua prosa amb el Maestrat va ser comparat per Xavier Garcia al vincle de Jesús Moncada amb Mequinensa o el d’Andreu Carranza amb la Ribera d’Ebre. També va biografiar Panxampla i la família del circ Raluy

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies