HomeNecrològicaMor sobtada del músic José Maria Aragonés, tot un referent del tabal

Mor sobtada del músic José Maria Aragonés, tot un referent del tabal

José Maria Aragonès, conegut com a “Joseret lo del tabal” i treballador de la brigada de serveis de l’Ajuntament de Tortosa, ha mort avui 15 de setembre de forma sobtada als cinquanta-vuit anys d’edat. Joseret tocava el tabal d’ençà que la seva mare, Mercedes Salvadó, de la família dels Culetos que durant molt temps van encarregar-se de fer possible les festes del Coll de l’Alba, li va regalar el primer instrument. Des de llavors no va deixar de fer mai el que més li agradava, que era tocar el tabal, i era habitual veure’l acompanyant seguicis de gegants, processons i tota mena de festes, demostrant una estima especial per la música que arranca de la tradició del folklore popular, què gràcies a persones com ell s’han pogut mantenir durant dècades.

Des de feia molts anys formava parella amb un altre músic i estudiós del nostre folklore com és Antonio Martínez “lo Chaparro”. La pèrdua de Joseret fa perdre l’última parella de gaita i tabal que existia actualment al nostre territori ebrenc. L’última vegada que Joseret i “lo Chaparro”van actuar junts fou acompanyant als membres de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta durant la Capta de festes. Malauradament, la pluja va impedir la sortida dels gegants de Roquetes a l’Ofrena de Festes de la Cinta on tenia previst acompanyar-los amb el seu tabal.

La vetlla se celebrarà al Tanatori de la Funerària Remsa al número 72 del carrer Comerç de Tortosa, i el funeral tindrà lloc el divendres 16 de setembre a les 10.00 hores a l’església de Campredó.

Joseret apareix a la fotografia amb el músic que ha format parella durant dècades, Antonio Martínez “lo Chaparro”. Foto: Cedida

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies