HomeSense categoriaMovem Tortosa demana que es conservi la font un cop el ...

Movem Tortosa demana que es conservi la font un cop el govern la retiri de la Plaça de l’Ajuntament

TORTOSA // Les obres de remodelació de la Plaça de l’Ajuntament de Tortosa preveuen, entre d’altres  actuacions als carrers adjacents, eliminar l’actual font central que se substituirà per fonts  interactives transitables, a més a més d’eliminar les lloses de pedra per tal d’unificar tot el  paviment, col·locant peces de travertí roig amb il·luminació al centre disposades seguint el  traçat original del carrer Pescadors.  

Aquestes actuacions, iniciades a finals de 2020 tenen una durada prevista de 6 mesos i  suposen una inversió d’1,31MEUR. Recordem que en aquest sentit el primer grup de  l’oposició ja va qüestionar l’avinentesa de destinar els recursos públics en aquest projecte  davant la situació de crisi actual enlloc de prioritzar els ajuts als sectors de l’hostaleria,  restauració i estètica, molt afectats per les restriccions imposades arrel de la pandèmia. 

Més enllà de qüestionar el projecte i davant la imminent retirada de la font i les lloses per  continuar amb els treballs ja iniciats, la formació progressista reclama conservar i instal·lar  en un altre indret de la ciutat la font i les lloses de la mateixa plaça un cop siguin retirades,  evitant que passi com en d’altres ocasions, que aquests elements patrimonials urbans  s’han acabat perdent. El portaveu de Movem Tortosa Jordi Jordan explica “Tortosa no té  pràcticament fonts i no volem que aquesta es perdi, per això instem al govern sociovergent  a que la instal·lin a un altre indret de la ciutat perquè pugui lluir i dignificar l’espai públic de  la ciutat com feia ara”. 

És per aquesta raó que el grup municipal de Movem Tortosa ha registrat una instancia  general a l’Ajuntament de Tortosa sol·licitant informació sobre el destí i lloc de col·locació  de les lloses que es retirin de la mateixa plaça, instància que encara no ha rebut resposta per part del govern sociovergent. En aquest sentit Jordan declara “No volem que passi com  en altres ocasions passades on el patrimoni de la via pública de la ciutat ha acabat perdent se o ha anat a parar en altres llocs enlloc d’embellir la ciutat que és de tots i totes”. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies