HomeSense categoriaMovem Tortosa retreu a l'equip de govern el "desgavell urbanístic" per l'allargament...

Movem Tortosa retreu a l’equip de govern el “desgavell urbanístic” per l’allargament de les obres de la plaça de la Catedral

TORTOSA // El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha acusat avui l’equip de govern, format per Junts i el PSC, de protagonitzar un “desgavell urbanístic” amb el projecte de la nova plaça de la catedral, aturats els treballs des de finals de l’any passat i respecte al qual ara sortirà a licitació l’obra pendent, que podria ser adjudicada a finals de juliol segons les previsions del regidor d’Urbanisme Enric Roig. Jordan ha situat el sobrecost de l’obra en un 35% amb “només un 25% dels treballs executats”. “Ens podem imaginar quin serà el sobrecost final?”, ha dixat anar. L’adjudicatària Benito Arnó va renunciar a continuar amb les obres al març després de dos modificats de projecte, que l’encarien per damunt d’un 20% del preu d’adjudicació, i per les circumstàncies de l’empresa i el context general a l’entrada de la crisi econòmica actual. Movem fa este càlcul a partir del que implica la suma dels dos modificats del projecte (662.000 segons ha concretat Jordan) respecte al preu d’adjudicació (1,9 milions)

La CUP també havia fet uns números similars, situant el sobrecost estimat en el 33%, mentre que Roig va defensar que a hores d’ara només es pot parlar d’un sobrecost del 14% si es compara d’una banda el preu de la primera licitació (2,15 milions) i de l’altra la suma de la licitació imminent dels treballs pendents (1,8 milions) i els diners que s’han liquidat (650.000 euros segons l’àrea d’Urbanisme) amb la constructora que va abandonar l’obra.

“Els números es poden fer de moltes maneres i ho acabarem de valorar quan s’haja executat tota l’obra”, ha admés Jordan, “però la qüestió dels terminis és un autèntic escàndol”. Jordan recorda que les obres, segons les condicions de la primera adjudicació, s’haurien d’haver acabat l’abril del 2019: “Ja no és no complir, és el súmmum dels súmmums”. “Amb els governs convergents i postconvergents, la planificació de les grans obres, amb la crossa d’ERC o la del PSC, són un autèntic fiasco”, ha carregat Jordan, ficant de nou al mateix sac el retard que hi va haver en les obres del pont vell i en el complex esportiu de la piscina. 

Per tot plegat, el principal partit de l’oposició ha anunciat que demanarà al proper ple municipal la creació d’una comissió específica, amb representació de tots els partits i agents, per a fer el seguiment de la tramitació i execució de les obres de més de mig milió d’euros. A més a més, la mateixa moció reclamarà que s’habilite al web municipal un espai per informar de l’estat d’execució, terminis i sobrecostos d’estes obres. 

Jordan ha adreçat un últim missatge a l’equip de govern: “En lloc de sortir a dir que no passa res, haurien de demanar perdó i ser molt prudents”. I ha recordat “quan Enric Roig demanava la dimissió de la regidora Roigé per les obres del pont”

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 37

Últimes notícies