HomeSense categoriaNou enfrontament entre Deltebre i el Consell del Baix Ebre per “l’exclusió”...

Nou enfrontament entre Deltebre i el Consell del Baix Ebre per “l’exclusió” del municipi del programa Treball i Formació

La relació entre l’Ajuntament de Deltebre i el Consell Comarcal del Baix Ebre s’han tornat a tensar en les últimes setmanes després que els dos consellers d’Enlairem Deltebre al Consell Comarcal, Andreu Curto i Carlos Serra, hagen denunciat públicament el fet que el municipi de Deltebre haja quedat “exclòs” del programa Treball i Formació, que destina persones en situació d’atur a treballs de manteniment als diferents municipis de la comarca. 

Els consellers de Deltebre han lamentat que el programa es podrà desenvolupar a tots els pobles de la comarca menys a Deltebre i creuen que la decisió és “discriminatòria” i “arbitrària” políticament. És per això que han exigit una “rectificació” i un informe tècnic i jurídic que explique l’exclusió de Deltebre del programa. De fet, en el darrer ple comarcal, celebrat el 20 de desembre, els dos consellers de Deltebre van votar en contra del conveni per desenvolupar este programa a la comarca i que va ser avalat per la resta dels consellers comarcals, fins i tot la resta del grup de Junts per Catalunya. A través d’un missatge a les xarxes socials, el conseller Andreu Curto lamentava que  si no es corregix esta situació Deltebre perdrà els llocs de treball que s’haurien de destinar al manteniment del centre EbreTerra i de la senyalització del Camí Natural que arriba fins a Riumar.

A les crítiques dels dos regidors s’hi ha sumat també una carta enviada per l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, al president comarcal, Xavier Faura. Soler demana que Deltebre puga acollir-se al programa Treball i Formació d’acord amb el conveni interadministratiu que tenen signat l’Ajuntament de Deltebre i el Consell per a la realització de les actuacions per a l’adequació del Camí Natural Tortosa-Deltebre i li recorda també que Deltebre és la seu del Centre d’Inspiració Turística Ebreterra i demana que a través del programa Treball i Formació es destine personal per a les tasques de manteniment del camí natural i per al manteniment d’Ebreterra. En la carta, Soler demana que “Deltebre tinga les mateixes oportunitats d’acollir-se al conveni” que la resta de municipis de la comarca i li recorda que “els i les habitants de Deltebre no poden assumir els perjudicis d’una decisió política que entenem arbitrària i discriminatòria envers el nostre municipi”.

 

La polèmica, a les xarxes

Si bé els consellers de Deltebre van expressar el seu malestar al ple del Consell, el conseller Andreu Curto va fer servir el seu perfil de Facebook per a denunciar la situació i la polèmica es va replicar de nou a les xarxes.

El mateix president comarcal, Xavier Faura, va respondre-li, també via Facebook, i va negar que hi hagués “arbitrarietat política” en la decisió. Segons Faura, per a desenvolupar el programa Treball i Formació, els municipis han de complir dos requisits: que hi passe la via verda d’Adif que gestiona el Consell Comarcal o que tinguen contractada la recollida de residus al Copate a través del Consell. “Ni una cosa ni l’altra es complixen a Deltebre”, li va recordar Faura i també insistix que el conveni que nomena l’alcalde Lluís soler en la carta “queda fora del programa Treball i Formació”. Segons Faura, els consellers d’Enlairem Deltebre coneixien la situació i assegura que “atendre les seues peticions és il·legal”.

Faura va lamentar també que Curto utilitzés les xarxes per a difondre una notícia que considera “falsa”. A tot això Andreu Curto va retreure-li a Faura que s’haja modificat el conveni en esta convocatòria “perquè es parle només de Via Verda i no de Camins Naturals, com sí que se’n feia menció en els convenis d’anys anteriors” i va insistir que “esperarem l’informe jurídic que ja li vam sol·licitar al ple i que entenem que, davant l’excepcionalitat d’excloure del programa el segon municipi de la comarca, hauria d’haver constat a l’expedient abans de portar-ho a votació”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 4

Últimes notícies