HomeSense categoriaNou persones finalitzen el curs de Capacitació per a la Indústria del...

Nou persones finalitzen el curs de Capacitació per a la Indústria del Moble de la Sénia

MONTSIÀ // Ahir es va portar a terme l’acte de cloenda del curs de Capacitació per a la Indústria del Moble que va iniciar-se el passat desembre del 2020 i que han finalitzat 9 dels alumnes inscrits.

Esta formació ha estat gestionada per l’Ajuntament de la Sénia i l’Agència de Desenvolupament del Montsià i s’ha finançat per mitjà del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

La capacitació ha comptat amb la participació d’un professor especialitzat en la matèria, a més de la col·laboració directa del Col·lectiu d’Empreses del Moble de la Sénia (CEMS), amb la participació activa d’onze empreses del sector del moble.

Nou d’estes són de la Sénia: Bustper, Emede, Madersenia, Muebles Mesegué, Mobenia, Talleres Vega,Tegar Mobel, Tetris Systems i Tobisa ; una empresa de Santa Bàrbara: Barinsa, i una de Rossell,  Muebles Guardia. També han format part del projecte l’Institut de la Sénia, que ha cedit la maquinària i eines que s’han traslladat a una nau industrial per crear l’espai de formació, el CENFIM, l’Institut d’Estudis Seniencs i Fergarcia amb la participació de professorat.

Tots els alumnes han pogut realitzar la formació amb èxit, i han estat creadors de divers mobiliari com a treball final del curs. A més han treballat en equip per tal de realitzar unes estanteries en forma de lletres que diu: CAMPUS 2021.

Així mateix, l’alumnat ha realitzat 80 hores de pràctiques a les diferents empreses col·laboradores on han aprés des de dins de les mateixes empreses l’ofici d’operari/ària del sector.

Avui en dia el 23% de l’alumnat ha estat contractat, que tenint en compte les circumstàncies actuals i la pandèmia viscuda, es considera una dada més que positiva. Així mateix, es preveu que la resta de persones siguen contractades en els pròxims mesos, d’acord amb les necessitats de personal de l’empresariat. Des de l’Ajuntament es fomenta la gestió d’aquests projectes ocupacionals i en les pròximes setmanes està previst que s’inicie una nova formació, de 60 h teòriques i 40 h de pràctiques d’Introducció en el sector del moble de la Sénia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 87

Últimes notícies