HomeSense categoriaOriol Romeu i Aleix Garcia impulsen amb la Fundació Ulldecona un programa...

Oriol Romeu i Aleix Garcia impulsen amb la Fundació Ulldecona un programa de beques d’atenció a persones grans amb pocs recursos econòmics

ULLDECONA // Els jugadors de futbol Oriol Romeu, a les files del Southampton FC de la Premier League, i Aleix Garcia, que recentment ha donat per acabat el seu contracte amb el Manchester City, tots dos d’Ulldecona, han signat recentment un conveni de col·laboració amb la Fundació Ulldecona per fer possible un programa de beques d’ajuda a domicili (SAD) i Espai de Respir per a persones grans amb pocs recursos econòmics.

El programa ha estat presentat aquest matí, amb la seva presència, acompanyats per Núria Ventura, Alcaldessa i Presidenta de la Fundació, Toni Pascual i Albert Palacios, regidors de l’Ajuntament, i Jordi Torrent i Laura Quintana, treballadors de la Fundació. 

La Fundació Ulldecona és una entitat sense ànim de lucre que naix al 2004 i actualment ofereix serveis d’atenció domiciliària, espai de respir, transport adaptat, neteja, gestiona diversos menjadors escolars, el Centre Obert Lúdik i organitza activitats de lleure infantil i juvenil, entre altres. Aquesta llarga i àmplia experiència en el camp social ha fet que, a poc a poc, hagi anat ampliant també la presència territorial, sobretot pel que fa al servei d’assistència a domicili, amb el qual s’atén a 175 famílies d’una desena de municipis del Montsià i Baix Maestrat.

Tant Oriol Romeu com Aleix Garcia han lloat la tasca social de la Fundació i han explicat que després de fer aportacions a través dels seus respectius equips a diverses entitats tant a Anglaterra com a Bèlgica per tal de pal·liar els efectes de la covid-19, van creure necessari impulsar accions de suport que puguessen beneficiar Ulldecona. Els dos han impulsat ja anteriorment diverses iniciatives amb gran repercussió social com l’organització de campus esportius per a infants, entre altres. 

Segons explica Núria Ventura, “l’actual crisi econòmica, conseqüència de la pandèmia dels darrers mesos, ha provocat un augment notable de persones grans en pensions baixes que han de donar suport a les seues famílies, bé perquè han vist reduïts dràsticament els seus ingressos o bé perquè s’han quedat directament sense feina i, hem detectat que el primer que retallen és el seu benestar personal i les hores d’assistència que reben”. Amb la voluntat de revertir aquesta situació i donar resposta a les necessitats d’aquestes persones, s’ha posat en marxa el programa de beques, que comptarà amb un finançament de 15.000 euros aportats per Oriol Romeu i Aleix Garcia. Així, totes aquelles persones que ho necessiten i siguen derivades des dels Serveis Socials municipals, podran comptar amb assistència domiciliària, podran anar a l’Espai de Respir, que compta també amb servei de menjador, o utilitzar el transport adaptat. 

La Fundació Ulldecona forma part de la Xarxa d’Econòmica Solidària, de la COOP57 i és entitat agrupada a l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 73

Últimes notícies