HomeSense categoriaPadrines i padrins a domicili: la mona en temps de confinament

Padrines i padrins a domicili: la mona en temps de confinament

Aquest any molts infants veien venir que no tindrien les tradicionals mones de pasqua ni de la mà dels padrins i padrines ni tampoc de cap altre familiar. Perquè tot i que les fleques i pastisseries es consideren un servei essencial i moltes segueixen obertes, sense poder entregar-les en mà, la festivitat per part de la seva essència. Però a situacions complicades, idees imaginatives, així que molts obradors ebrencs s’han posat mans a la massa i han plantejat altres iniciatives.

Una de les accions més repetides ha estat la difusió de les obres culinàries a través de les xarxes socials, el que ha fet obrir boca als més llépols i ha desencadenat en una solució adaptada: l’entrega de mones a domicili. Una forma on els mateixos pastissers i pastisseres han passat a fer de padrins i padrines d’entrega. La pastisseria Adell Torres, un dels forns tradicionals de la capital del Montsià, s’ha estrenat amb el servei a domicili i amb les comandes per telèfon i Whatsapp. “Les portem sobretot a la gent gran o a fillols que els padrins estan fora d’Amposta”, deia Anna Estellé Adell, una de les pastisseres.

Micos, farinoses i les tradicionals mones amb diversos ous bullits, que aquest any no es podran trencar al cap dels padrins, la pastisseria Adell Torres ha enviat els seus dolços a Amposta, Masdenverge, Jesús i Deltebre. Tot i això, afirmaven que estan fent un 60% menys de mones respecte als altres anys, unes pèrdues que no esperen recuperar més endavant.

Altres iniciatives que havien nascut aquests dies requeien també en fer les mones a casa, pel qual empreses com Xocolata C.R.E.O. compartien a les xarxes la recepta tradicional amb diferents farcits entre els quals es trobava, per descomptat, la xocolata.

Des del Gremi de Pastissers calculaven que les pèrdues que forns de pa, obradors i pastisseries tindrien a conseqüència de la crisi pel coronavirus s’enfilarien fins al 50%. Per això mateix, proposaven la segona Pasqua, l’1 de juny, per tornar a celebrar la festa.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 56

Últimes notícies