HomeSocietatProp de 2.000 persones es meravellen amb els macrodiorames de Ramon Colomer

Prop de 2.000 persones es meravellen amb els macrodiorames de Ramon Colomer

Des del passat 3 de desembre i fins al 8 de gener es pot contemplar a Benissanet l’exposició Benissanet Nadal 2022, en la qual s’exposen nou macrodiorames que formaran part de l’Expotour Itinerant de l’artista Ramon Colomer a la sala Renaixença de Benissanet, una exposició que mostra en primícia 4 dels 7 diorames que representen l’Exportour Itinerant Les 7 meravelles del món antic, i que és considerada l’exposició de diorames més gran d’Europa. A Benissanet Nadal, concretament, poden admirar-se les grans piràmides de Keops, que encara ara es poden visitar a Egipte, els jardins penjants de Babilònia, a Iraq, el Colós de Rodes, ubicat a Grècia, i, finalment, el Far d’Alexandria, a Egipte.

Per a fabricar les 7 meravelles, hauran estat necessaris més de 5 anys de treball, en què l’artista s’ha dedicat a crear, dissenyar i polir l’obra per a mostrar al públic l’art dels diorames amb rèpliques de les grans meravelles del món antic, un treball que, sens dubte, ha valgut la pena, ja que, segons Xavi Arbó, alcalde de Benissanet, els espectadors i tot el públic que ve a visitar l’exposició surt meravellada i admirada de poder veure amb els seus propis ulls totes les obres artístiques que s’hi troben, ja que “molts de nosaltres no havíem vist mai macrodiorames amb tant de detall i tan ben acabats com estos. Ho valoraria amb una puntuació de 10. A més a més, és una primícia mundial, i ens sentim molt orgullosos que siga a Benissanet”.

L’exposició ha aconseguit, en tan sols nou dies, un total de 1.800 visites, cosa que, segons l’alcalde, es pot considerar una rebuda excepcional. A més, el fet que l’artista Ramon Colomer haja escollit Benissanet com a punt inicial de partida de l’Expotour itinerant és una oportunitat i un orgull que dona molt de prestigi al poble. Passades les festes nadalenques, l’exposició es desmuntarà i esperarà iniciar la seua ruta per les diferents ciutats europees a finals del 2023, data en què la totalitat de les 7 meravelles i la resta d’obres estiguen finalitzades i llestes per a ser exposades en conjunt.

L’exposició està organitzada en forma de circuit i es desenvolupa en tres sales diferents. A la primera es mostra un vídeo explicatiu, amb una breu biografia de l’artista, com treballa i crea les obres, i també de com serà l’Expotour itinerant. A la segona sala és on es troben els quatre diorames que representen les meravelles del món antic i que són les que s’inauguren en primícia en esta exposició. Finalment, l’última sala la configuren cinc macrodiorames amb paisatges, en què es representen un cementiri, un bosc de nit i muntanyes, entre d’altres.

La idea d’organitzar esta mostra per Nadal i estrenar-la en primícia a Benissanet sorgix del mateix artista, després d’organitzar diverses exposicions al poble. “Tenim molt bona sintonia amb el Ramon; de fet, ja fa dos anys que hi col·laborem per a organitzar exposicions. El primer any, amb un sol macrodiorama; l’any passat, amb una exposició amb 4 macrodiorames més; i, finalment, enguany, amb l’inici de l’Expotour itinerant, una idea que ens fa molt feliços, ja que podem compartir amb tots els nostres ciutadans”, declara l’alcalde.

Des del dissabte 17 de desembre i fins al 8 de gener es podrà visitar, tots els caps de setmana i festius, d’11 h a 13 h i de 17 h a 20 h. Per a concertar visites o per a més informació, cal posar-se en contacte a través del correu electrònic benissanetnadal2022@gmail.com.

Durant estes festes, hi ha previstes altres activitats que formen part del Benissanet Nadal, que estan dedicades als més menuts de la casa i que acaben amb les festes de Sant Antoni, al gener.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies