HomeSense categoriaQuinta posició de Núria Puig a l'Europeu sub-23 de rem a Duisburg

Quinta posició de Núria Puig a l’Europeu sub-23 de rem a Duisburg

AMPOSTA // Les components del quatre sense timoner de la selecció espanyola, amb Núria Puig (CN Amposta), Aitzpea González (SD Santiagotarrak), Iris Jarama (CR Olímpic do Mondeo Berganda) i Esther Briz (CN Helios Saragossa), van finalitzar en una meritòria quinta posició, al Campionat d’Europa sub-23, que s’ha disputat al camp de regates de l’Sports Park de la ciutat alemanya de Duisburg, sense públic a les grades. L’embarcació hispana amb la representant ampostina, havia aconseguit la seua classificació directa,  ocupant la segona plaça en les sèries eliminatòries de dissabte, tan sols superades per Rússia i entrant per davant de les representants de França, Alemanya i Dinamarca, aconseguint el seu passi sense haver de disputar la regata de repesca.

A la final el bot de Romania, que partia com una de les principals favorites, va confirmar els pronòstics, penjant-se les seues components la medalla d’or, invertint un temps de 6:41:44, compartint el podi amb Itàlia, 06:44:31, medalla de plata, i Països Baixos, 06:46:08, que es van emportar el bronze. En quarta posició i per davant del seleccionat espanyol, va entrar Bielorússia, 06:49:38, mentre Espanya era quinta, 06:53:23, i sexta Rússia amb 6:54:55.

Els components del quatre sense timoner amb Álex Pagà (CN Amposta), Ander Martin (CR Torrevieja), i Manuel Jiménez i Gonzalo García (CRC Pagesos de Sevilla), van acabar en sexta posició de la seua sèrie eliminatòria, sense poder aconseguir la classificació en la repesca. El seu rendiment va millorar a la final B, on es van imposar amb 6:09:29, protagonitzant una dura pugna amb Dinamarca i Hongria, que van acabar en segona i tercera posició respectivament. Bielorússia va ser quarta. L’embarcació espanyola va acabar en sèptima posició de l’Europeu.

El balanç de la selecció espanyola dirigida pel tècnic ampostí David Morales, ha estat força positiva, saldant-se amb la presència en diverses finals, i la medalla de bronze del doble escull d’Aleix Garcia i Ivan Rico.